Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els instruments sortiran al carrer per commemorar el Dia de la Música L’Escola Municipal de Música Pere Burés impulsa per primer cop la celebració d’aquesta efemèride, en el marc de la qual es convidarà la ciutadania a interpretar música a diferents espais de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els instruments sortiran al carrer per commemorar el Dia de la Música

L’Escola Municipal de Música Pere Burés impulsa per primer cop la celebració d’aquesta efemèride, en el marc de la qual es convidarà la ciutadania a interpretar música a diferents espais de Rubí

Els rubinencs podran trobar instruments a diferents indrets de la ciutat (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés).
Els rubinencs podran trobar instruments a diferents indrets de la ciutat (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés)

Rubí commemorarà per primer cop el Dia Europeu de la Música el proper dimarts 21 de juny gràcies a la iniciativa de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Coincidint amb la celebració del seu 35è aniversari, el centre d’ensenyament ha decidit treure els instruments al carrer i convidar la ciutadania a demostrar les seves aptituds musicals, fent d’aquesta jornada una festa popular i participativa.

Els espais triats per acollir les actuacions són la plaça de Catalunya, el Mercat Municipal, la plaça d’Anselm Clavé i la confluència del carrer Pere Esmendia amb el passeig Francesc Macià. A més, s’han previst accions sorpresa en altres indrets de la ciutat.

L’Escola Municipal de Música situarà en cadascun d’aquests escenaris diversos instruments, que estaran a disposició de tots aquells que vulguin interpretar-hi alguna peça. Per facilitar la distribució dels espais i horaris de les actuacions, es recomana que les persones interessades a participar-hi enviïn prèviament un correu electrònic a o que ho comuniquin de forma presencial a la consergeria de l’Escardívol entre les 9 i les 21 h. Tot i això, també està previst que qualsevol ciutadà pugui sumar-se a la commemoració de forma espontània.

Els espais per a les actuacions estaran habilitats majoritàriament en dues franges horàries: d’11 a 13 h i de 18 a 21 h. En el cas de la plaça de Catalunya, la gent podrà fer ús d’instruments de música moderna, com ara guitarres elèctriques i una bateria. Tant al Mercat Municipal com a la plaça d’Anselm Clavé, hi haurà a disposició de la ciutadania una guitarra, al Mercat en horari matinal i a Anselm Clavé durant la tarda. Pel que fa al carrer Pere Esmendia, serà un dels escenaris més especials de la jornada gràcies a la presència d’un piano de cua.

La commemoració del Dia Europeu de la Música es completarà amb una audició de cant a càrrec de membres de la mateixa Escola Municipal de Música, que tindrà lloc a les 19.30 h a l’església de Sant Pere.

Una festa popular
En aquesta primera commemoració del Dia Europeu de la Música, l’Escola Municipal de Música Pere Burés aposta per una jornada molt participativa, que contagiï a la ciutadania la passió per la música i la necessitat de compartir-la. La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha elogiat la iniciativa del centre d’ensenyament de l’Escardívol i ha animat els rubinencs i rubinenques a participar-hi: “No cal ser cap entès en música, sinó només tenir ganes de gaudir-la. Aquesta jornada és una gran excusa per compartir una experiència única”. García també ha posat l’accent en el fet que aquesta activitat sigui “novament, una proposta molt interessant dins el 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música. Cal felicitar-los”.