Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els equipaments culturals reprenen l’activitat expositiva El Museu Municipal Castell i l’Espai Expositiu Aula Cultural ja tornen a acollir mostres dels artistes locals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els equipaments culturals reprenen l’activitat expositiva

El Museu Municipal Castell i l’Espai Expositiu Aula Cultural ja tornen a acollir mostres dels artistes locals

Exposició dedicada a Daniel Bas al MMUC (foto: Ajuntament de Rubí).
Exposició dedicada a Daniel Bas al MMUC (foto: Ajuntament de Rubí)

Coincidint amb el procés de desconfinament, alguns dels equipaments culturals de la ciutat han pogut reprendre la programació d’exposicions. Aquest és el cas del Museu Municipal Castell (MMUC) i de l’Espai Expositiu Aula Cultural, que acullen aquests dies noves mostres dedicades a artistes locals. Properament s’hi sumarà El Celler amb una exposició fotogràfica que commemorarà el centenari de la seva fundació.

Des del 12 de juny es pot visitar al MMUC la mostra Daniel Bas, figurinista i il·lustrador, que s’havia programat inicialment al març i que va resultar directament afectada per la declaració de l’estat d’alarma. En aquesta exposició, es poden veure els tres grans àmbits en què va treballar el rubinenc: figurinista de moda, il·lustrador infantil i aquarel·lista, a través d’obres i peces cedides per la família Bas i, en especial, per la seva dona Covadonga Junqueras.

Daniel Bas va deixar una forta petjada a Rubí, tant com a persona com a artista. Així ho demostra la creació dels Premis de Pintura Ràpida Daniel Bas, l’última edició dels quals es va convocar el 2015.

L’exposició dedicada a les seves diferents facetes creatives es podrà visitar fins al 26 de juliol a la planta baixa del MMUC.

L’art local també és protagonista a l’Espai Expositiu Aula Cultural, on es mostra una selecció d’obres provinents del fons artístic del Museu Municipal. La col·lecció és eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques, amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics. La mostra de l’Aula Cultural reuneix obres donades al MMUC al llarg dels últims cinc anys: quatre pintures de Carme Llop, cinc de Sergi Marcos, cinc de Gervasi Escayol, sis dibuixos de Jaume Maronas i dues escultures de Pep Borràs.

L’exposició del fons artístic del Museu Municipal Castell es podrà visitar a l'Aula Cultural fins al proper 25 de juliol.

Aquests dies també s’ultimen els preparatius perquè El Celler rebi la mostra commemorativa del seu centenari: Cent anys d’història del Celler Cooperatiu 1920-2020. A través de fotografies i elements audiovisuals, les persones visitants podran acostar-se a la història d’aquest singular edifici vinculat a l’activitat vinícola i reconvertit, després d’una ambiciosa rehabilitació, en equipament cultural.

Mesures de seguretat
La reobertura dels equipaments culturals ha vingut acompanyada d’un seguit de mesures de seguretat, algunes d’elles dictades des del govern central, com és el cas de la reducció de l’aforament. Els diferents espais es desinfecten contínuament i estan equipats amb dispensadors de gel hidroalcohólic per a l’ús de les persones visitants.

A l’hora d’anar-hi, cal recordar les indicacions de les autoritats sanitàries: és obligatori l’ús de mascaretes, s’ha de garantir una bona higiene de mans i també mantenir la distància de seguretat. Per minimitzar riscos, es recomana fer les visites individualment o en grups d’un màxim de sis persones que visquin al mateix domicili.

El Celler i l’Espai Expositiu Aula Cultural obren en els horaris habituals abans de la pandèmia mentre que el MMUC ho fa en un horari reduït: els dimecres i divendres de 16 a 20 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.