Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cossos de seguretat i prevenció de Rubí preparen la campanya d’estiu de prevenció d’incendis Policia Local, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí (AVPCR) i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han treballat amb Bombers de la Generalitat les línies d’actuació d’aquest estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els cossos de seguretat i prevenció de Rubí preparen la campanya d’estiu de prevenció d’incendis

Policia Local, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí (AVPCR) i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han treballat amb Bombers de la Generalitat les línies d’actuació d’aquest estiu

Moment de la sessió (Foto: Ajuntament de Rubí).
Moment de la sessió (Foto: Ajuntament de Rubí)

La previsió d’incendis forestals és una de les prioritats dels cossos de seguretat de la ciutat. Aquesta tasca passa per la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i protecció que presten el seus serveis a Rubí. Per aquest motiu, membres de la Policia Local, de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí (AVPCR) i de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han participat en una sessió amb els Bombers de la Generalitat.

Aquesta trobada ha servit per compartir les línies de treball i els criteris d’actuació de cara la campanya de prevenció i extinció d’incendis. Enguany, aquesta campanya s’ha d’adaptar a la situació pluviomètrica actual que agreuja el risc d’incendi a causa de la sequera. Per això, la cita ha servit per treballar els diferents models d’incendi forestal i els diferents tipus de comportament del foc segons la topografia, amb especial atenció a la situació de les urbanitzacions.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha dut a terme actuacions de reducció de risc d’incendi a les urbanitzacions. Davant la situació de sequera i el conseqüent increment del risc d’incendi, l’Ajuntament ha prioritzat la neteja de vegetació de les franges perimetrals.

Consells d’actuació en cas d’incendi

Objectius de Desenvolupament sostenible