Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els comerços de Rubí podran obrir el proper dijous 30 d’abril Es tracta d’un dels dos festius d’obertura addicionals aprovats per l’Ajuntament per a l’any 2015 https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-comercos-de-rubi-podran-obrir-el-proper-dijous-30-d2019abril/@@images/image/preview

Els comerços de Rubí podran obrir el proper dijous 30 d’abril

Es tracta d’un dels dos festius d’obertura addicionals aprovats per l’Ajuntament per a l’any 2015

Un comerç de l'illa de vianants .
Un comerç de l'illa de vianants

Els establiments comercials de Rubí podran obrir el proper dijous 30 d’abril en virtut de la Llei 3/2014, del 19 de febrer, d’horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció. Aquesta jornada és un dels dos festius d’obertura addicionals aprovats per l’Ajuntament de Rubí per aquest 2015, juntament amb el 13 de desembre.

Els dies escollits pel Consistori s’afegeixen als establerts pel Departament d’Empresa i Ocupació. Així doncs, durant el 2015 els comerços poden obrir els següents festius:

  • 4 i 11 de gener
  • 30 d’abril
  • 5 de juliol
  • 12 d’octubre
  • 1 de novembre
  • 6, 8, 13 i 20 de desembre

Els establiments comercials dedicats essencialment a la venda al públic de mercaderies estan subjectes a l'horari general d'obertura de 72 hores setmanals, entre les 7 h i les 22 h, de dilluns a dissabte, amb l'obligació de tancar els diumenges i els festius no específicament autoritzats.

Existeixen, però, algunes excepcions a l’horari general, com per exemple les pastisseries, els forns de pa, les xurreries, les floristeries, els establiments de venda de premsa o les benzineres, que no tenen cap limitació d’obertura. Altres comerços, com ara els d’alimentació de menys de 150 m² que no pertanyin a grups o cadenes de distribució, poden obrir tots els dies excepte l’1 de gener i el 25 de desembre.

Pel que fa als establiments dedicats essencialment a la prestació de serveis, tenen un horari d'obertura lliure.