Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els colors del Carnaval envaixen els carrers de la ciutat Més d’una vintena de comparses van desfilar a la rua de dissabte i unes 4.000 persones van assistir al ball “Carnaval de colors”, que va tenir lloc a El Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els colors del Carnaval envaixen els carrers de la ciutat

Més d’una vintena de comparses van desfilar a la rua de dissabte i unes 4.000 persones van assistir al ball “Carnaval de colors”, que va tenir lloc a El Celler

La guerra de confeti va tancar la rua de comparses (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La guerra de confeti va tancar la rua de comparses (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí s’ha capbussat aquest cap de setmana en un Carnaval ple de colors. Milers de persones han sortit al carrer per participar de les activitats més esperades de la festa: la rua de comparses, el ball de nit i la matinal infantil de diumenge, que s’han desenvolupat sense incidències i en un ambient marcadament familiar. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha celebrat l’èxit de la programació del cap de setmana: “El Carnaval és una festa participativa, pensada perquè tothom ocupi el carrer i en gaudeixi. Aquest any ho estem tornant a fer”.

Més d’una vintena de comparses van desfilar a la rua de dissabte, acompanyades de diversos grups de percussió i de la nova bèstia de foc de la Colla de Diables de Rubí. Entitats, escoles, associacions de familiars d’alumnes i altres col·lectius van desbordar d’imaginació tot el recorregut entre les places del Doctor Pearson i del Doctor Guardiet, on va continuar la festa amb l’habitual xocolatada i la guerra de confeti. El raval de foc protagonitzat pel senglar de la Colla de Diables de Rubí i el ball de comparses, ambientat amb la música de la DJ Enka, van tancar la primera part d’aquesta jornada de Carnaval.

La programació es va reprendre a la nit amb el ball Carnaval de colors, que es va celebrar a El Celler per segon any consecutiu. Unes 4.000 persones van arribar a passar per l’activitat, que va comptar amb dos ambients musicals ─dins i fora de l’edifici─ i diverses propostes d’animació.

Com en altres cites similars, el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament va instal·lar al recinte una parada d’atenció i prevenció d’agressions sexistes, emmarcada en la campanya No és no que es desenvolupa amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Un total de quatre professionals van oferir informació des de l’estand però també de manera itinerant, amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre possible de persones. Durant la nit, es van dur a terme 91 sensibilitzacions i un assessorament per una situació aliena a la festa.

Diumenge, les famílies van ser protagonistes absolutes del Carnaval. Els espais de joc de la matinal infantil van comptar amb una alta participació i també van ser moltes les persones que no es van voler perdre l’espectacle de la rua, en què van desfilar dues comparses a banda de nombrosos grups d’animació. La comitiva més nombrosa va ser la de l’Escola Bressol Municipal La Bruna, que va mobilitzar 300 persones amb motiu del seu desè aniversari.

La matinal infantil va culminar a la rambla del Ferrocarril amb l’actuació del grup La Tresca i la Verdesca, que va reunir un públic d’unes 200 persones.

El Carnaval més jove
L’Espai Jove Torre Bassas va viure el seu particular Carnaval divendres a la tarda amb una participativa festa k-pop. Més d’una seixantena de nois i noies van implicar-se a les diferents activitats programades al voltant de cultura popular coreana i japonesa. Ball, karaoke, cosplay, videojocs, un berenar i una trobada otaku són algunes de les propostes que va programar Rubí Jove dins el Carnaval.

Lliurament dels premis del Concurs de comparses
De les 23 comparses que van desfilar a la rua de dissabte, una vintena participaven al concurs organitzat per l’Ajuntament. El veredicte del mateix es farà públic aquest dimarts a les 19.30 h en un acte que tindrà lloc al Museu Municipal Castell (MMUC). Enguany s’ha doblat la dotació dels tres premis, que seran de 1.400 €, 700 € i 400 € (imports bruts).

El Carnaval s’acomiadarà definitivament de Rubí el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la Sardina. El seguici fúnebre sortirà a les 18.30 h de la plaça del Doctor Pearson i arribarà sobre les 19 h a l’Escardívol, on la Colla de Diables de la Riera encendrà la foguera. Allà cremarà la gran sardina, feta de manera col·laborativa en el marc d’un taller a la Biblioteca Municipal.