Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cinc infants sahrauís del programa Vacances en pau ja són a Rubí Els nens i nenes passaran les vacances acollits per famílies rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els cinc infants sahrauís del programa Vacances en pau ja són a Rubí

Els nens i nenes passaran les vacances acollits per famílies rubinenques

L'acte de benvinguda ha tingut lloc a l'Ateneu (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'acte de benvinguda ha tingut lloc a l'Ateneu (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Vacances en Pau és una iniciativa organitzada per la delegació del Front Polisario a Catalunya, coordinada a la ciutat per Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori. Aquesta proposta ha portat enguany cinc  infants, dos nens i tres nenes d’entre vuit i nou anys.

Aquests infants participaren en diferents activitats durant la seva estada al municipi. Prendran part del casal d’estiu de l’escola del Bosc i també gaudiran de dos tallers que giraran al voltant de la causa i solidaritat amb el poble sahrauí. Una d’aquestes activitats serà un conta contes i l’altra, una dinàmica que imita un concurs televisiu: Les dues propostes busquen donar a conèixer la situació dels refugiats i fomentar els lligams de solidaritat amb les persones que pateixen aquesta situació.

Els nens i nenes del Sàhara són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975. Als camps de refugiats on viuen no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores rubinenques es fan càrrec durant dos mesos d’aquests nens i nenes que participen en activitats lúdiques i culturals, eviten la calor extrema del seu país d’origen i tenen les possibilitat de realitzar revisions mèdiques.

L’any 1994, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria). L’agermanament culminava l'intercanvi de la ciutat amb les entitats sahrauís i fomentava l’acollida de nens i nenes dels camps de refugiats durant l’estiu. Fruit d’aquesta lligams amb la Daira de Guelta, l’Ajuntament també va participar durant molts anys a la Caravana Catalana d’Ajuda Alimentària pels refugiats sahrauís, impulsada per Rubí amb el Poble Sahrauí amb l’objectiu de recollir aliments de primera necessitat. Rubí és membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS).

Tot i que la relació d’agermanament va quedar inactiva durant uns anys, l’any 2017 Rubí Solidari va recuperar la iniciativa Vacances en Pau amb el suport del Consistori rubinenc que s’ha hagut d’aturar dos anys a causa de l’emergència sanitària de la COVID-19.

Objectius de Desenvolupament sostenible