Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius de Rubí inicien les jornades de portes obertes de cara al curs 2015-2016 Les famílies ja poden consultar la Guia de l’Educació de Rubí d’aquest any, amb tota l’oferta educativa de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-centres-educatius-de-rubi-inicien-les-jornades-de-portes-obertes-de-cara-al-curs-2015-2016/@@images/image/preview

Els centres educatius de Rubí inicien les jornades de portes obertes de cara al curs 2015-2016

Les famílies ja poden consultar la Guia de l’Educació de Rubí d’aquest any, amb tota l’oferta educativa de la ciutat

Institut Torrent dels Alous (foto: Localpres).
Institut Torrent dels Alous (foto: Localpres)

Les escoles i instituts de Rubí han començat a organitzar les habituals jornades de portes obertes de cara al curs 2015-2016. D’aquesta manera, les famílies amb fills o filles que han d’iniciar aquest any alguna de les diferents etapes educatives o que volen triar un nou centre tindran ocasió de conèixer els diversos equipaments de la ciutat i el projecte que s’hi desenvolupa.

L’Escola Balmes ha estat el primer centre a obrir les seves portes, el passat dissabte 31 de gener. La resta d’escoles públiques ho faran a partir de mitjans de mes, començant per La Schola, que celebrarà la seva jornada el 17 de febrer a les 15.10 h. Li seguiran les escoles Ca n’Alzamora (19 de febrer a les 17 h), Torre de la Llebre (24 de febrer a les 16.30 h), Mossèn Cinto Verdaguer (25 de febrer a les 15.15 h), Rivo Rubeo (26 de febrer a les 17 h), 25 de Setembre (27 de febrer a les 15.10 h), Ramon Llull (2 de març a les 16.45 h), Escola del Bosc (2 de març a les 17 h), Pau Casals (3 de març a les 15.10 h), Joan Maragall (3 de març a les 17 h), Teresa Altet (9 de març a les 15.10 h) i Montessori (20 de febrer a les 15.10 h). A més, aquesta darrera escola i el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol faran entrevistes personalitzades a petició de les famílies.

Els centres privats concertats també celebraran jornades de portes obertes. El Liceu Politècnic ho farà el 21 de febrer, a les 10 h per a infantil i primària i a les 11.30 h per a secundària i batxillerat ─en aquest darrer cas a les instal·lacions de la Masia de Ca n’Oriol─. El col·legi Regina Carmeli obrirà el 28 de febrer entre les 10.30 h i les 13 h, mentre que els Maristes ho faran el mateix dia d’11 h a 13 h. L’Escola Montserrat ha programat la seva jornada de portes obertes per al 7 de març d’11 h a 13 h, mentre que les Escoles Ribas faran visites de manera concertada.

Pel que fa a als instituts d’educació secundària, les dates previstes són les següents: L’Estatut obrirà el 21 de febrer d'11 h a 13 h; el Duc de Montblanc té com a data provisional el 24 de febrer a les 18.40 h; La Serreta, el 2 de març a les 18 h ─les visites per al Batxillerat es podran fer al maig─; el JV Foix, el 10 de març a les 18 h ─per al Batxillerat també al maig─; i el Torrent dels Alous, el 4 de març a les 17.30 h.

En els propers mesos, a més, també es faran jornades de portes obertes a les escoles bressol i als centres d’ensenyament artístic.

En aquests moments, la Generalitat encara no ha publicat la resolució per a la preinscripció del curs 2015-2016 però els terminis previstos per a la presentació de sol·licituds són del 10 al 17 de març per al segon cicle d’educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria; del 12 al 19 de maig per al batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny; i del 26 de maig al 3 de juny per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.

Guia de l’Educació de Rubí
Coincidint amb l’inici de les jornades de portes obertes, l’Ajuntament ha publicat la Guia de l’Educació de Rubí, que es podrà aconseguir durant les visites als diferents centres i, des d’aquest mateix moment, també en format digital a través del web municipal.

Aquest recurs permet conèixer centre a centre l’oferta educativa de la ciutat i el procés per sol·licitar plaça en qualsevol d’aquestes escoles i instituts. També s’hi poden trobar altres informacions d’interès en matèria educativa, com ara la relació d’agrupaments i esplais existents a Rubí o la xarxa de Camins escolars.

D’altra banda, el proper 5 de març tindrà lloc una xerrada informativa sobre les preinscripcions del curs 2015-2016.