Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Caçadors de trastets guanyen la 9a edició dels Premis al civisme El jurat ha decidit guardonar aquesta proposta ambiental per la seva creativitat i la gran capacitat de mobilització ciutadana, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els Caçadors de trastets guanyen la 9a edició dels Premis al civisme

El jurat ha decidit guardonar aquesta proposta ambiental per la seva creativitat i la gran capacitat de mobilització ciutadana, entre d’altres

Els guardonats amb els Premis al civisme han posat per a la foto de família amb els seus diplomes (foto: Localpres).
Els guardonats amb els Premis al civisme han posat per a la foto de família amb els seus diplomes (foto: Localpres)

El projecte Caçadors de trastets, de l’entitat que porta el mateix nom, ha guanyat la 9a edició dels Premis al civisme. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha estat l’encarregada de lliurar-los el primer premi, dotat amb 1.500 euros. Els projectes Serveis d’activitat física adaptada a persones discapacitades al municipi de Rubí, del Club Esportiu Horitzó 1994, i Recicleta al Centre Obert El Pinar, de l’Associació Compartir-Grup Social Marista, han estat reconeguts amb el 2n i 3r premi del certamen, respectivament.

Caçadors de trastets és una iniciativa que té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància de no llençar brossa al bosc. Des de la seva creació, han organitzat diferents sortides a llocs com Can Xercavins, Ca n’Oriol, El Torrent dels Alous, Can Feliu, la Mola, el Puigmal o el Matagalls, entre altres.

El jurat ha decidit premiar aquesta iniciativa perquè es tracta d’un projecte que mostra un treball de conscienciació ciutadana vers la cura de l’entorn natural proper; perquè respon a actituds cíviques; per la seva creativitat i la gran capacitat de mobilització ciutadana, i per la implicació i el treball pedagògic que ha generat en la promoció del civisme a Rubí.

Javier Ruiz i Oriol Morillas han recollit el guardó aquest diumenge de mans de l’alcaldessa, Carme García, en un acte que ha tingut lloc al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla. El veredicte s’ha fet públic en el marc dels Vermuts Musicals que organitza mensualment el Pla de Desenvolupament Comunitari d’aquest barri i que, en aquesta ocasió, han comptat amb l’actuació del Group Salam

Durant l’acte, l’alcaldessa ha posat de relleu la gran qualitat dels 6 projectes presentats en aquesta edició dels Premis al civisme i ha destacat el Pinar com a exemple de bona convivència.

Miriam Roca, sotspresidenta del Club Esportiu Horitzó 1994, ha estat l’encarregada de recollir el 2n premi, que ha estat lliurat per la coordinadora en matèria d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Montserrat Arboix. I Josep Maria Prats, de l’Associació Compartir-Grup Social Marista, ha pujat a l’escenari per recollir el 3r premi, de mans de Fèlix Marista, representant de l’AMPA del CEE de Ca n’Oriol, l’entitat guanyadora l’any passat gràcies al projecte Rubiclac. A banda del corresponent diploma, el 2n i 3r premiats han estat guardonats amb 750 i 500 euros, respectivament.

Imatges relacionades

Javier Ruiz, de Caçadors de trastets, agraint el premi (foto: Localpres)
Javier Ruiz, de Caçadors de trastets, agraint el premi (foto: Localpres)