Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Caçadors de Trastets conviden els rubinencs a netejar l’entorn de l’Institut J.V. Foix El col·lectiu, amb el suport de l’Ajuntament, proposa recollir els residus d’aquest espai, conegut com a bosc del Govern o torrent Fondo, en el marc del "Clean-Up Day" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Caçadors de Trastets conviden els rubinencs a netejar l’entorn de l’Institut J.V. Foix

El col·lectiu, amb el suport de l’Ajuntament, proposa recollir els residus d’aquest espai, conegut com a bosc del Govern o torrent Fondo, en el marc del "Clean-Up Day"

La darrera "trastejada" organitzada pels Caçadors de Trastets va tenir lloc en el marc dels actes per celebrar el Dia de la Terra (foto: Localpres).
La darrera "trastejada" organitzada pels Caçadors de Trastets va tenir lloc en el marc dels actes per celebrar el Dia de la Terra (foto: Localpres)

Els Caçadors de Trastets han reprogramat per al diumenge 22 de maig el Clean-Up Day, una jornada de neteja de l’entorn natural que es realitza a nivell europeu. Aquesta iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’havia de realitzar aquest diumenge passat, però s’ha agut d’ajornar a causa de la pluja. L’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, pretén reduir el nombre de deixalles abocades a la natura i donar visibilitat a aquesta problemàtica. 

En el cas de Rubí s’ha organitzat la neteja de l'entorn de l'INS J.V. Foix, espai conegut com a bosc del Govern o torrent Fondo. El Clean-Up Day s’iniciarà a les 10 h i, a banda de la jornada de neteja, també s’han programat una xocolatada, jocs sostenibles i activitats de dibuix i modelatge pels infants, així com una explicació de com afecten les deixalles a la fauna i la flora terrestre i marítima. Es recomana als participants que portin roba i calçat adient per caminar pel bosc, gorra i protecció solar.

Ran de Terra
El Clean-Up Day d’enguany dóna el tret de sortida al projecte Ran de Terra, impulsat pels Caçadors de Trastets ─guanyadors de la 9a edició dels Premis al civisme i finalistes al 5è Premi Europeu de la Prevenció de Residus─ amb la col·laboració d’alumnes i professors del J.V. Foix.

Ran de Terra és un projecte de visualització de l’estat del bosc, de reflexió, fotografia i acció que ha de portar els participants a establir una nova relació basada en el respecte i la proactivitat envers el medi.