Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els bars i restaurants dels polígons industrials participen en una prova pilot per millorar la selecció de residus La iniciativa consisteix en implementar un sistema de recollida porta a porta de les fraccions orgànica, paper i cartró, envasos i rebuig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els bars i restaurants dels polígons industrials participen en una prova pilot per millorar la selecció de residus

La iniciativa consisteix en implementar un sistema de recollida porta a porta de les fraccions orgànica, paper i cartró, envasos i rebuig

Els establiments participants rebran el material necessari per poder dur a terme la separació dels residus (foto: Localpres).
Els establiments participants rebran el material necessari per poder dur a terme la separació dels residus (foto: Localpres)

Aquesta setmana, 33 bars, restaurants, empreses de càtering i rostisseries i 5 instal·lacions municipals, ubicats tots ells als polígons industrials de la ciutat, han iniciat una prova pilot de recollida selectiva porta a porta. La iniciativa, que impulsen l’Ajuntament de Rubí i el Consorci per a la gestió de residus del Vallès Occidental, té per objectiu millorar el percentatge de recollida selectiva per tal de contribuir a superar l’estancament del reciclatge i poder assolir els objectius previstos per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Unió Europea de cara al 2020.

Aquest mateix dilluns s’ha implementat aquest nou sistema de recollida porta a porta de les fraccions orgànica, paper i cartró, envasos i rebuig, mitjançant un sistema d’identificació d’usuari ─el vidre s’haurà de continuar dipositant als contenidors verds─. La pèrdua d’anonimat, així com la facilitat en el servei de recollida ─el residu es va a buscar a la porta de l’establiment─ facilita l’augment de la recollida selectiva. La prova pilot, a més, es reforça amb una campanya de seguiment i inspeccions als establiments participants.

Fa anys que patim un estancament en la recollida selectiva a Rubí, una situació que és comuna a la resta de la comarca i que cal millorar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “Per aconseguir-ho, ens cal la complicitat de tothom, especialment dels comerços, que són grans generadors pel tipus d’activitat que fan”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha parlat de corresponsabilitat Els demanem que facin una correcta separació de residus i, a la vegada, nosaltres els ho posem fàcil: els anem a recollir els residus a la porta de l’establiment i, a més, els proveïm del material necessari per a fer aquest triatge”.  

L’objectiu és augmentar un 50% la recollida selectiva entre els grans productors, disminuir el nivell d’impropis a les diferents fraccions, conèixer la situació real de la generació i separació de residus d’aquest col·lectiu i fomentar un canvi d’hàbits en aquests establiments.

La prova pilot també es realitza a Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall ─cadascuna adaptada a les necessitats de cada municipi─, tindrà una durada de sis mesos i està subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya. En el cas de Rubí, aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya RECICLA! Posa colors a la ciutat, que promou la recollida selectiva al municipi.