Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Amics dels Automòbils Antics commemoren els 25 anys de la recuperació de la Festa de Sant Cristòfol amb una exposició La mostra, que inclou diversos vehicles antics, es podrà visitar fins al 13 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Amics dels Automòbils Antics commemoren els 25 anys de la recuperació de la Festa de Sant Cristòfol amb una exposició

La mostra, que inclou diversos vehicles antics, es podrà visitar fins al 13 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació

L’alcaldessa, a la inauguració de l’exposició amb els representants dels Amics dels Automòbils Antics (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, a la inauguració de l’exposició amb els representants dels Amics dels Automòbils Antics (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Espai Expositiu Antiga Estació ha obert aquest dijous una exposició commemorativa dels 25 anys de la recuperació de la Festa de Sant Cristòfol a Rubí. La mostra, organitzada per l’Ajuntament i els Amics dels Automòbils Antics, fa un recorregut cronològic per aquesta celebració a través de textos, fotografies històriques i diversos objectes vinculats a l’entitat local. Dins la sala d’exposicions, també es pot admirar de manera excepcional un Fiat 1100 de l’any 1937 i quatre motocicletes dels models Ducati 175, Rieju 175, MAF 175 i Peugeot 125.

La Festa de Sant Cristòfol es va encetar a Rubí el 1942 gràcies a Ignasi Agusi Cano, qui tenia relació amb el Montepio de Conductors de Terrassa, una entitat que ja la celebrava des dels anys vint del segle XX. Aquella primera trobada va consistir en un ofici religiós, la benedicció dels vehicles i una rua, a banda d’un ball final al Casino Espanyol. La bona experiència va animar altres conductors rubinencs a associar-se i, així, la festa es va seguir celebrant fins al 1990.

El 1999, els Amics dels Automòbils Antics van decidir recuperar la tradició de Sant Cristòfol com a festa popular, amb una programació molt similar a l’anterior, i gràcies al suport del Montepio, de diverses empreses rubinenques i de l’Ajuntament. Aquest mes de juliol, se’n complirà la vint-i-cinquena edició d’aquesta nova etapa de la celebració, que fa honor al patró dels automòbils i protector dels viatgers.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha assistit aquest dijous a la inauguració de l’exposició acompanyada del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón. “Avui aquesta sala està plena d’història. Quan veus com és de diferent tot ara, sents certa nostàlgia de tot allò que vosaltres manteniu amb tot el compromís, amb tota l’estima i la dedicació. Felicitats per aquests vint-i-cinc anys”, ha dit la primera edil.

Juan José Sánchez Pintor, president dels Amics els Automòbils Antics, ha explicat que “amb aquesta exposició volem fer-vos sentir la nostra feina feta en equip durant vint-i-cinc anys, i que esperem que tingui continuïtat per oferir cada cop una festa més atractiva”.

Durant l’acte, que ha reunit un públic molt nombrós, s’ha recordat Jaume Tortosa Pastor, soci de l’entitat mort fa només uns dies i propietari de les quatre motocicletes que es poden veure a l’exposició.

Festa de Sant Cristòfol. 25 anys (1999-2024) es podrà visitar fins al 13 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació. Durant els dies de Festa Major, l’activitat es complementarà amb una petita mostra de vehicles antics a l’exterior de la sala.

Imatges relacionades

Vehicles exposats (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Vehicles exposats (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Moto de Jaume Tortosa Pastor (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Moto de Jaume Tortosa Pastor (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)