Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alumnat de cinc instituts de Rubí pren consciència dels perills al volant Aquest dimecres s’ha representat el muntatge “Canvi de marxa”, impulsat per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alumnat de cinc instituts de Rubí pren consciència dels perills al volant

Aquest dimecres s’ha representat el muntatge “Canvi de marxa”, impulsat per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local

Una de les escenes de “Canvi de marxa”.
Una de les escenes de “Canvi de marxa”

Uns 470 alumnes dels centres Duc de Montblanc, La Serreta, L’Estatut, Regina Carmeli i Balmes han assistit aquest dimecres a la representació de Canvi de marxa, una iniciativa sobre seguretat viària adreçada als joves impulsada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local. El muntatge tracta de conscienciar els futurs conductors de les causes i conseqüències dels accidents de trànsit i promoure la conducció responsable.

A partir d’una obra de teatre on es recrea una conversa entre dues germanes, el públic encara les situacions que es deriven d’un accident de trànsit i com aquestes poden ser irreversibles. Una de les germanes ha presenciat un accident mentre va en cotxe cap a una festa i l’explica a l’altra per telèfon. El relat dels fets és el fil conductor que intercala vídeos informatius i testimonis reals de professionals que treballen en l’àmbit de la seguretat viària i les emergències: un policia, un bomber i un membre del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que expliquen les seves experiències. L’obra també ofereix el relat real d’una persona que ha patit un accident i del familiar d’una víctima.

Joan Badenes, president de la Fundació Mutual de Conductors, ha destacat el caràcter preventiu d’aquesta activitat: “Les persones que hi intervenen expliquen experiències que els han passat i això toca l’ànima als joves. Es tracta que sàpiguen que l’accident el pot tenir tothom però que es pot evitar sempre i quan el que condueixi ho faci amb seny”. Badenes també ha incidit en la necessitat de transmetre als joves que les conseqüències dels accidents no les pateixen únicament els implicats sinó també els seus éssers estimats.

L’assistència a la funció Canvi de marxa s’acompanya amb treball a les aules on s’aprofundeix en les conductes i factors de risc al volant, com poden ser l’alcohol, les drogues, les distraccions i la fatiga, entre d’altres.