Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat milloren el camí d’accés a l’estany dels Alous L’actuació, que ha servit per ampliar i fer més planer el sender, permetrà acostar aquest entorn a la ciutadania i preservar els seus valors ecològics https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-ajuntaments-de-rubi-i-sant-cugat-milloren-el-cami-d2019acces-a-l2019estany-dels-alous/@@images/image/preview

Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat milloren el camí d’accés a l’estany dels Alous

L’actuació, que ha servit per ampliar i fer més planer el sender, permetrà acostar aquest entorn a la ciutadania i preservar els seus valors ecològics
Els regidors de Medi Ambient dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, passejant pels voltants de l’estany dels Alous.
Els regidors de Medi Ambient dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, passejant pels voltants de l’estany dels Alous

Amb l’objectiu de millorar l’accés a l’estany dels Alous i preservar els seus valors ecològics, els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat han dut a terme diverses actuacions de millora en aquest espai. Entre d’altres, s’ha arranjat el camí per arribar a aquest entorn natural, que connecta amb el passeig de les Torres de la nostra ciutat, i s’ha creat una passera de pedra per facilitar el pas per creuar el torrent.

Aquest dimarts, els regidors de Medi Ambient de Rubí, Moisés Rodríguez, i de Sant Cugat, Joan Puigdomènech, acompanyats de tècnics de tots dos consistoris i de membres de la Plataforma dels Alous, han visitat aquest entorn per comprovar in situ les millores que s’hi ha dut a terme. “Avui és un dia important, en el qual veiem els resultats de la feina que fa temps que fem conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat: donar valor a aquest espai tan singular i profitós”, ha explicat Rodríguez.

Una de les accions que s’ha dut a terme ha estat desbrossar el camí actual per tal d’ampliar-lo i donar espai als peus d’àlber existents. Abans d’actuar-hi, els esbarzers ocupaven bona part de l’espai i reduïen molt l’amplada de pas. A més, impedien el bon desenvolupament de les alberedes existents.

Paral·lelament, s’han corregit els forts pendents del camí per tal de millorar-ne l’accessibilitat, fer-lo més planer i més ample. També s’ha fet una aportació de terra al ferm del sender per fer-lo més confortable i que no s’entolli quan plogui.

Una altra de les actuacions realitzades ha estat la creació d’una passera de pedra per facilitar el pas per creuar el torrent dels Alous.

I, per últim, s’ha col·locat un cartell informatiu sobre els talussos de l’estany dels Alous advertint de la seva perillositat.

Les obres, que s’han dut a terme al llarg del mes de gener, han tingut un cost d’uns 12.000 euros. 

Imatges relacionades

El regidor de Medi Ambient, en un moment de la visita
El regidor de Medi Ambient, en un moment de la visita