Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els agents de la Policia Local que van intervenir en l’incendi del carrer Saragossa reben reconeixements en el marc del Dia de les Esquadres Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat han celebrat aquest dimecres el Dia de les Esquadres al Teatre Municipal La Sala de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els agents de la Policia Local que van intervenir en l’incendi del carrer Saragossa reben reconeixements en el marc del Dia de les Esquadres

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat han celebrat aquest dimecres el Dia de les Esquadres al Teatre Municipal La Sala de Rubí

Els agents locals en el moment de rebre la distinció  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els agents locals en el moment de rebre la distinció (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat han celebrat aquest dimecres el Dia de les Esquadres al Teatre Municipal La Sala de Rubí. La celebració ha comptat amb la presència de l’alcalde i les alcaldesses dels tres municipis de l’Àrea Bàsica Policial: Ana María Martínez Martínez, alcaldessa de Rubí; Josep Maria Vallès Navarro, alcalde de Sant Cugat del Vallès i Dolors Conde Domínguez, alcaldessa de Castellbisbal. També hi ha assistit el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Rubí, Antoni Rodríguez, i comandaments del cos de seguretat autonòmic i de les policies locals de Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal i Rubí.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha felicitat els cossos de seguretat que operen a Rubí “per saber respondre a les demandes concretes de la ciutadania, per recordar cada dia i en cada servei, que sou servidores i servidors públics i que el vostre primer i més important compromís és amb el benestar dels nostres veïns i veïnes”.

Durant l'acte, el cos Mossos d’Esquadra reconeix les actuacions meritòries dels membres del Cos, dels d’altres cossos policials, i de representants de l'àmbit de la judicatura i de la societat civil. Tres agents de la policia local de Rubí que van intervenir en l’incendi del carrer Saragossa del 22 de març de 2023, han rebut la distinció de Mossos en nom de tots els agents del torn d’aquell dia. En el seu discurs, l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha agraït “la feina de la policia local, els voluntaris de protecció civil, els bombers, els Mossos d’Esquadra i els i les professionals de Serveis Socials que aquell dia i els dies posteriors ens van sostenir. El vostre coratge va anar molt més enllà del que és estrictament professional. Un cop més, vau ser exemplars”. També ha rebut un Mosso de bronze el rubinenc Hakim Benchellal, que va perseguir els autors d’un robatori posant en risc la seva vida. A més, s’ha distingit la secretària judicial Clara Montero, el Col·legi d’Advocats de Terrassa, el CAR Sant Cugat, els sanitaris del SEM i Sant Cugat Empresarial.

En la seva intervenció, Antoni Rodríguez, ha dit que “el repte de la seguretat és acostar la percepció i la realitat. La seguretat s’ha d’alliberar de la percepció”. Per Rodríguez “és tan important allò que passa com la manera com s’explica. La manera com s’expliquen les coses condiciona allò que pensem i allò que sentim sobre les coses que passen. I les que no passen”, ha argumentat. 

La celebració ha comptat amb la col·laboració de dos professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Eduard Sáez Palenciano al piano i la mezzosoprano Montserrat Bertral han interpretat dos temes musicals.

Objectius de Desenvolupament sostenible