Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 25 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat Aquest diumenge, la ciutat viu una jornada de doble votació: 55.250 veïns i veïnes tenen dret a sufragi a les eleccions municipals i europees https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els 25 col·legis electorals de Rubí obren amb normalitat

Aquest diumenge, la ciutat viu una jornada de doble votació: 55.250 veïns i veïnes tenen dret a sufragi a les eleccions municipals i europees

Els col·legis han obert a les 9 h (foto: Ajuntament de Rubí).
Els col·legis han obert a les 9 h (foto: Ajuntament de Rubí)

Les 85 meses dels 25 col·legis electorals de Rubí han obert a les 9 h sense cap incident remarcable. Fins les 20 h, 55.250 veïns i veïnes poden exercir el seu dret vot: 55.215 estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament i 55.165 podran elegir els integrants del Parlament europeu (hi ha persones que només tenen dret a vot a les municipals, d'altres que només poden votar a les europees i, la gran majoria, que tenen dret a sufragi a les dues convocatòries). Les persones que vulguin anar a votar poder consultar el col·legi electoral que els correspon a l’espai d’eleccions del web municipal.

Durant tota la jornada electoral d’avui, una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries, de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

Seguiment de les eleccions
El desenvolupament de la jornada electoral es pot seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

A partir de les dades obertes de què disposa l’Ajuntament i de la base de dades d’eleccions s’han creat les següents visualitzacions:

Aquestes pràctiques pioneres en matèria de transparència i dades obertes volen facilitar el seguiment de la nit electoral als rubinencs i rubinenques. L’objectiu del consistori és crear visualitzacions entenedores per a la ciutadania sobre les dades que es van obrint al Portal de Dades Obertes i al Portal de Transparència. Pròximament es faran públiques més gràfiques explicatives d’altres informacions que ofereix l’Ajuntament.

També serà possible seguir la jornada electoral a través de l’aplicació Rubí Eleccions, disponible per al sistema Android. En aquests comicis, i per motius tècnics, la versió per a iOS no estarà operativa. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. Precisament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu especial amb motiu de les eleccions.