Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elastic Rubí i Alba Xarcuteries guanyen els Ajuts a les millors iniciatives comercials L’Ajuntament subvencionarà aquests dos projectes de nova implantació amb 5.000 euros cadascun https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Elastic Rubí i Alba Xarcuteries guanyen els Ajuts a les millors iniciatives comercials

L’Ajuntament subvencionarà aquests dos projectes de nova implantació amb 5.000 euros cadascun

Jaume Buscallà lliurant el premi a Alba Xarxuteries (foto: Localpres).
Jaume Buscallà lliurant el premi a Alba Xarxuteries (foto: Localpres)

Les botigues Elastic Rubí i Xarcuteries Alba han guanyat els Ajuts a les millors iniciatives comercials de nova implantació 2014, impulsats per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria comercial i promoure l’obertura de nous establiments que contribueixin a dinamitzar el sector. Els dos establiments seran subvencionats amb 5.000 euros cadascun.

Elastic Rubí, situada al carrer Magí Ramentol, 21, es dedica a la venda de roba confeccionada amb teixit elàstic, un producte molt especialitzat que treballa des d’una voluntat creativa i innovadora. El jurat ha valorat que aquest projecte hagi recuperat un vell negoci familiar que es va posar en marxa als anys 60, l’originalitat del producte ─ banyadors, mallots, cotilleria, roba esportiva...─, que inclogui la ciutat en el seu nom i que s’hagi instal·lat en un local buit, ajudant així a dinamitzar el seu entorn. Segons ha explicat el seu propietari, Antonio Martínez, l’ajut els anirà molt bé per posar en marxa la pàgina web de la botiga i introduir millores tècniques al local: “Estem molt contents. Quan vam començar, hi havia moltes coses pendents de fer i millorar [...], sobretot donar-nos a conèixer a través d’internet”.

L’altre comerç premiat, Alba Xarcuteries, està situat al Mercat Municipal, on ocupa una nova parada des del mes d’agost. En el seu cas, el jurat ha volgut reconèixer una aposta ferma de modernització, els bons resultats de la inversió realitzada ara fa uns mesos i el fet que constitueixi un bon exemple per a altres paradistes. Els responsables d’aquest establiment, Sílvia Cardona i Javier Sánchez, han manifestat que els fa “moltíssima il·lusió perquè hem fet un gran esforç físic i econòmic [...], això és la guinda del pastís d’un projecte. Fa il·lusió que l’Ajuntament doni suport a aquests projectes”.

En la seva segona edició, els Ajuts a les millors iniciatives comercials de nova implantació han registrat la participació de sis projectes, tots ells de gran qualitat i molt treballats, segons ha destacat el regidor de Comerç, Jaume Buscallà. El responsable municipal ha compartit amb els establiments guanyadors la il·lusió d’aquest reconeixement: “El comerç és un múscul de la nostra ciutat. La nostra feina és donar-li suport”.

El programa de subvencions contemplava enguany dues novetats importants. D’una banda, es passaven a concedir dues subvencions de 5.000 euros cadascuna en comptes d’una de 10.000 euros. A més, se’n podien beneficiar tant projectes comercials que tinguessin previst iniciar la seva activitat aquest any com altres que ja l’haguessin començat durant el 2014.

Els dos projectes guanyadors han estat seleccionats per un jurat expert format per representants d’entitats i departaments vinculats al comerç.

Imatges relacionades

El regidor amb el propietari d'Elastic Rubí (foto: Localpres)
El regidor amb el propietari d'Elastic Rubí (foto: Localpres)