Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Voluntariat per la Llengua arrenca la 30a edició a Rubí La iniciativa té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Voluntariat per la Llengua arrenca la 30a edició a Rubí

La iniciativa té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla.

Un moment de la presentació a la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Álvarez).
Un moment de la presentació a la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Álvarez)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest dilluns l’acte de presentació de la 30a edició del Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. La trobada que ha comptat amb l’assistència del regidor d’educació, Sergi García, ha aplegat una representació de la vuitantena de parelles que s’han inscrit al programa i que a partir d’ara es trobaran per practicar el català.

A més de les hores de conversa, les parelles també podran participar d’activitats paral·leles com les sessions del Club de Lectura Fàcil que es fan a la biblioteca els dijous, una sortida per Collserola amb el Centre Excursionista de Rubí, assistir a La Sala Teatre Municipal per veure l’obra El Preu i una excursió d’un dia al Bages amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. Es tracta, en tots els casos, de propostes que persegueixen promoure l’ús social del català més enllà de les aules i alhora serveixen per crear vincles amb la comunitat. “Des de l’Ajuntament volem agrair la feina que es fa des del Servei Local de Català i el Consorci per a la Normalització Lingüística que creiem que és fonamental per les persones nouvingudes que decideixen aprendre el català”, explica García. En aquest sentit, el responsable municipal ha lloat la dedicació dels participants “especialment d’aquelles persones que van començar sent aprenents i ara continuen en el programa com a voluntaris”. En el marc de l’acte d’aquest dilluns s’ha celebrat també el tradicional sorteig d’esmorzars i berenars als establiments col·laboradors.

El Voluntariat per la Llengua que fa 15 anys que es desenvolupa a Rubí té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració d’entitats locals i establiments comercials i de restauració que garanteixen que les persones participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.