Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vent no genera incidències importants a Rubí però es manté activat el Pla de Protecció Civil per precaució A diferència de l’episodi del 9 de desembre, la ventada només ha provocat la caiguda d’un arbre al carrer Antoni Sedó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El vent no genera incidències importants a Rubí però es manté activat el Pla de Protecció Civil per precaució

A diferència de l’episodi del 9 de desembre, la ventada només ha provocat la caiguda d’un arbre al carrer Antoni Sedó

Mapa de la previsió de ventades per aquest divendres (foto: Meteo.cat).
Mapa de la previsió de ventades per aquest divendres (foto: Meteo.cat)

Els forts vents registrats arreu del país des d’aquest dijous a la tarda no han provocat cap incidència important a Rubí. La ventada, d’especial intensitat durant la matinada, només ha comportat la caiguda d’un arbre al carrer Antoni Sedó i alguns fets aïllats: el trencament d’alguna branca, algun cable despenjat a la zona de les urbanitzacions ─sense afectació sobre el subministrament─ i uns quants contenidors desplaçats. Protecció Civil no té constància que cap d’aquestes incidències hagi ocasionat desperfectes en habitatges ni vehicles.

A l’espera d’obtenir registres oficials, s’estima que les ratxes de vent no han superat en cap cas els 80 km/h a Rubí. D’altra banda, les previsions meteorològiques apunten que la intensitat de l’episodi anirà remetent progressivament durant aquest divendres, tot i que s’espera que el vent bufi amb certa intensitat durant tot el cap de setmana.

A l’espera d’una pròxima valoració aquest divendres al migdia, es manté activat a la ciutat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil per forts vents.

La situació actual ha permès obrir sense problemes els centres educatius de Rubí i, en principi, l’Ajuntament no contempla la suspensió de les activitats a l’aire lliure. Tot i això, el Consistori recomana a la població seguir unes mínimes precaucions per prevenir qualsevol incident, com ara no passejar per zones boscoses o recollir elements com ara tendals o cartells que puguin caure amb el vent.

El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí s’ha reunit aquest divendres a les 6 h per valorar l’evolució de la ventada a la nostra ciutat. Aquest dijous ja es va trobar en dues ocasions per definir les mesures que s’aplicarien a la ciutat davant les previsions meteorològiques.

El cos de la Policia Local de Rubí ha incrementat la dotació d’efectius durant les últimes hores per tal de poder canalitzar les incidències que es poguessin produir. Així, durant tota la nit, s’han mantingut patrulles circulant tant per la zona urbana com per les urbanitzacions.

Es recorda des de l’Ajuntament que, per a qualsevol incidència relacionada amb el temporal, és recomanable trucar la Policia Local (092) o al telèfon d’emergències 112. El Consistori també aconsella seguir tota la informació sobre el fenomen a través de Ràdio Rubí, ja sigui al 99.7 FM o al web www.radiorubi.fm.