Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala presenta una programació marcada pel seu 25è aniversari La temporada estable de l'equipament cultural inclou 18 espectacles que intenten arribar al màxim d’edats i públics possibles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Teatre Municipal La Sala presenta una programació marcada pel seu 25è aniversari

La temporada estable de l'equipament cultural inclou 18 espectacles que intenten arribar al màxim d’edats i públics possibles

El director de La Sala, l'alcaldessa, l'actriu Carme Pla i el regidor de Cultura (foto: Localpres).
El director de La Sala, l'alcaldessa, l'actriu Carme Pla i el regidor de Cultura (foto: Localpres)

Ja han passat 25 anys des que el 1992 s’inauguressin les obres de la remodelació integral del Teatre Municipal La Sala. Aquesta efemèride serà el fil conductor de la programació de l’equipament des d’aquest mes de setembre fins al maig de 2018. Aquest dimarts, l’alcaldessa Ana María Martínez, acompanyada del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha presentat la programació corresponent al proper semestre. L’oferta inclou 18 espectacles pensats per a una alta diversitat de públics.

D’aquests 18 espectacles programats, nou d’ells són de teatre ─dels quals tres són de caràcter familiar─, set espectacles de música, una marató de contes i un de dansa clàssica. Les actuacions arrenquen el 30 de setembre amb la proposta de T de Teatre E.V.A. amb Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez i Carme Pla entre d’altres actrius.

Aquesta primera entrega de la temporada finalitzarà el 20 de gener de 2018. En total es realitzaran 18 espectacles en 17 setmanes, la qual cosa representa una mitjana de quatre propostes al mes. L’objectiu d’aquesta temporada, igual que en anys anteriors, és apropar espectacles de qualitat als rubinencs i rubinenques.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat la programació del proper semestre al mateix Teatre La Sala. La primera edil ha recordat que “aquesta és una programació especial, donat que celebrem el vint-i-cinquè aniversari del nostre teatre”. Fent repàs de la trajectòria d’aquest equipament municipal, i aturant-se en el present, Martínez ha destacat que “La Sala s’ha mostrat com un espai de referència a Rubí, no només per la seva oferta d’espectacles comercials i de qualitat, sinó sobretot per erigir-se en la casa de les companyies, les entitats i les escoles rubinenques, que tenen l’oportunitat de pujar al seu escenari per donar a conèixer el resultat de la seva feina”. L’alcaldessa també ha volgut incidir en “l’esforç que realitza cada any l’Ajuntament per apostar per la cultura de qualitat i diversa, una cultura que arribi a tots els públics i que, de mica en mica, generi nous hàbits de consum entre la ciutadania”. Ana Maria Martínez ha encoratjat els rubinencs i rubinenques a fer seva aquesta programació.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat la vinculació d’alguns dels muntatges programats amb la pròpia ciutat de Rubí i ha comentat que “tres dels espectacles tenen presència rubinenca, ja sigui perquè hi participen persones de la nostra ciutat, o perquè s’han programat i ideat des de Rubí”. El responsable de Cultura ha recordat que el programa de residències permetrà gaudir durant el proper semestre de la preestrena de l’obra Un cop l’any, sota la producció de Minoria Absoluta i la direcció d’Àngel Llàcer (4 i 5 de novembre).

A banda de tot això, la programació del proper semestre inclou de nou La clàssica als vespres. Es recupera la música clàssica dins la temporada estable tot i que en format Entre Bambolines, un format que permet visionar l’espectacle molt a prop. Bach x 2 (19 de desembre) i Quadres d’una exposició (17 de novembre) seguiran aquesta fórmula.

Un dels plats forts de la temporada serà la presència de Lluís Homar i la seva prestigiosa peça teatral Terra Baixa d’Angel Guimerà (8 d’octubre). En teatre també destaca Art (3 de desembre), amb un gran trio d’actors: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. La col·laboració amb la productora La Xarxa permetrà que almenys un cop al mes Rubí gaudeixi d’espectacles infantils, majoritàriament el segon diumenge de mes al matí. Aquí s’inclouria El molinet màgic (15 d’octubre), Bombolles de paper (12 de novembre), la tradicional Marató de Contes (17 de desembre) que coincideix amb la marató solidària de TV3, i La sireneta (14 de gener).

Pel que fa als concerts, destaca la presència de Roger Margarit (16 de novembre). El jove rubinenc va obrir gira del Secret del bàrman a la nostra ciutat i tancarà aquest periple per la geografia catalana de nou a Rubí. El tancament musical de la temporada estable vindrà de la mà de Blaumut (20 de gener). Enmig, hi haurà el concert Entre Amigos (en una data encara per concretar) amb Rosa Benito, Rosario Mohedano i Juan Manuel Vera.

La programació de La Sala manté les col·laboracions amb entitats de Rubí amb El concert de tardor de la Diada sardanista (19 de novembre), la Cantada Popular a càrrec de Conturbat Me (15 i 17 de desembre) i el Poema de Nadal a càrrec d’Òmnium Cultural (23 de desembre).

Properament, l’Ajuntament de Rubí tancarà i donarà a conèixer el cicle de cinema que des de fa uns anys es pot veure al Teatre Municipal.

25 anys de T de Teatre
Els 25 anys del Teatre Municipal La Sala seran el fil conductor de la programació d’aquest any. Per aquesta raó, el teló s’apujarà el 30 de setembre amb l’obra E.V.A. a càrrec de la prestigiosa companyia T de Teatre, que enguany també celebra el primer quart de segle i inicia gira a la nostra ciutat. La proposta teatral de T de Teatre arriba a Rubí sota la direcció de Julio Manrique i un repartiment de luxe.

Una de les actrius d’E.V.A. és Carme Pla, qui ha destacat la vinculació de la companyia amb la nostra ciutat “donat que ja s’han realitzat tres residències al teatre La Sala” i enguany s’obre gira a Rubí. Pla ha mencionat que “l’obra connecta amb el públic, hi ha moments per riure i també per plorar, i ens serveix per complir 25 anys, un aniversari molt complicat d’assolir en el món del teatre”.

A banda de T de Teatre, l’Orquestra Simfònica del Vallès celebra enguany el 30è aniversari de la seva fundació, i en fa 25 que ofereix el tradicional concert de valsos i danses a la nostra ciutat. Actuarà el 29 de desembre, en una de les cites ineludibles de la programació de cada Nadal a la nostra ciutat.