Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala inicia una nova temporada plena d’espectacles de primer nivell L’equipament cultural acollirà, entre d’altres, les representacions de “La ratonera”, “Mares i filles” i “Neus Català, un cel de plom” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Teatre Municipal La Sala inicia una nova temporada plena d’espectacles de primer nivell

L’equipament cultural acollirà, entre d’altres, les representacions de “La ratonera”, “Mares i filles” i “Neus Català, un cel de plom”

Mercè Arànega portarà a escena la història de la rubinenca Neus Català (foto: David Ruano i Albert Carreras).
Mercè Arànega portarà a escena la història de la rubinenca Neus Català (foto: David Ruano i Albert Carreras)

El Teatre Municipal La Sala iniciarà el proper divendres 16 d’octubre la seva nova programació, formada per una vintena d’espectacles, entre els quals figuren grans títols com La ratonera, Mares i filles i Neus Català, un cel de plom. Durant aquesta temporada, l’equipament cultural buscarà una vegada més arribar a tot tipus de públics, amb una desena de muntatges teatrals ─cinc de familiars─, vuit espectacles de música i dos de dansa.

Entre les propostes de més renom destaca el musical Mares i filles, que es podrà gaudir el 18 d’octubre en el format de públic reduït Entre bambolines. L’obra, interpretada per Nina, Mariona Castillo i Clara Peya, narra la difícil relació entre una mare i una filla que decideix viure la seva pròpia vida lluny de casa.

El públic de La Sala també podrà veure enguany un dels grans clàssics d’Agatha Christie, La ratonera, amb un repartiment coral format per Ferran Carvajal, Mariona Ribas, Isabel Rocati i Santi Ibáñez, entre d’altres. L’obra transcorre a Londres, on vuit persones que han quedat aïllades en una casa d’hostes per una intensa de nevada s’han d’enfrontar a la investigació d’un doble assassinat.

El 8 de novembre arribarà un altre dels grans títols de la temporada, Neus Català, un cel de plom, l’adaptació teatral del llibre de Carme Martí que recull les vivències de la darrera supervivent del camp d’extermini de Ravensbrück. L’obra es representarà a la ciutat coincidint amb el recent centenari de la seva protagonista, Neus Català, qui ha viscut durant molts anys a Rubí.

La Sala també rebrà el 7 de febrer la darrera versió en castellà de La plaza del diamante, dirigida per Joan Ollé i amb Lolita Flores en el paper de la Colometa.

Pel que fa als espectacles vinculats a la ciutat, cal destacar el debut a La Sala de l’humorista local Edgar Hita, qui protagonitzarà el 23 d’octubre el monòleg El mundo debe acabarse, on confluiran humor surrealista, nostàlgia i molta improvisació. A més, el 14 de novembre es podrà veure al teatre municipal Pell de porc, escrita i interpretada pel també rubinenc Imanol Fernández; i el 20 de desembre es representarà El poema de Nadal, organitzat una vegada més per l’entitat Òmnium Cultural.

Propostes per a tots els públics
Com és habitual, el públic infantil gaudirà d’un marcat protagonisme en la nova temporada de La Sala. La Xarxa ha programat els muntatges Tut-turutut la princesa! (18 d’octubre), Els tres llops i el porc ferotge (15 de novembre) i La marató de contes (13 de desembre). També es podrà veure al teatre municipal el gran èxit musical Gisela y el libro mágico, amb les interpretacions de Gisela, Elsa Anka i Octavi Pujades.

Pel que fa a la dansa, La Sala acollirà els espectacles Danses d’ahir, danses de sempre, a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí (29 de novembre), i El llac dels cignes, del Russian Classical Ballet (17 de gener).

Quant a les propostes musicals, destaca especialment la visita de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que oferirà el 30 de desembre l’emblemàtic Festival de valsos i danses. També es podran veure a La Sala el 13è Concert de Tardor, del Foment de la Sardana (15 de novembre); el Concert de Santa Cecília de l’Escola Municipal de Música Pere Burés (22 de novembre); l’espectacle del cantautor rubinenc Roger Margarit El secret del barman (27 de novembre); i la proposta Oper & Jazz, amb Monik Bargalló (23 de gener).

Dins la nova programació, tampoc faltarà el cicle La clàssica als vespres, amb concerts previstos a diversos equipaments culturals de la ciutat. El 16 d’octubre, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà el recital Temps de valsos d’amor, amb peces de Brahms, mentre que el 13 de novembre Òscar Alabau interpretarà al Museu Municipal Castell (MMUC) la 6a suite per a violoncel de J. S. Bach.

Les entrades per a tots els espectacles programats aquesta temporada es venen cada divendres al Teatre Municipal La Sala, excepte els festius, de 18 a 21 h, i el mateix dia de la representació una hora abans de l’espectacle. En la majoria dels casos, també es poden adquirir per Internet al web de Ticketea.

Al programa de la nova temporada es pot consultar tota la informació sobre cadascun dels espectacles, la compra de localitats i els descomptes vigents.

Programa de residències
Durant els propers mesos, el Teatre Municipal La Sala donarà continuïtat al programa de residències, que des de fa uns anys permet que diverses companyies assagin els seus espectacles a l’equipament a canvi de representar-los a Rubí, moltes vegades amb caràcter de preestrena. En aquesta ocasió, passaran per l’escenari de La Sala el grup de dansa Erre que Erre, amb el seu nou muntatge Reset, i la companyia de Jordi Oriol, que assajarà L’Empestat.

Aquesta nova temporada arrencarà divendres després de les millores realitzades al teatre en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Els treballs realitzats per l’Ajuntament han consistit en la impermeabilització de la coberta de l’edifici, la instal·lació d’una nova moqueta i l’adequació de la fusteria interior.