Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala acollirà divendres una nova Marató de donació de sang 'Comparteix la teva sang!' és l’eslògan d’aquesta edició, que vol superar l’èxit de participació de l’anterior campanya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Teatre Municipal La Sala acollirà divendres una nova Marató de donació de sang

'Comparteix la teva sang!' és l’eslògan d’aquesta edició, que vol superar l’èxit de participació de l’anterior campanya

Les dones poden donar sang tres vegades a l’any, mentre que els homes poder fer quatre donacions anuals.
Les dones poden donar sang tres vegades a l’any, mentre que els homes poder fer quatre donacions anuals

El proper divendres 10 de juliol, de 10 h a 22 h, el Teatre Municipal La Sala serà la seu de la 14a Marató de donació de sang de Rubí, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. 

L’objectiu d’aquesta campanya, que es promociona amb l’eslògan Comparteix la teva sang!, és assolir un nou rècord de donants a la ciutat. En l’edició anterior, celebrada al juliol de l’any passat, la marató va comptar amb un total de 455 participants.

Les maratons volen fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Aquestes campanyes es conceben com a jornades festives, amb la participació d’entitats, institucions, empreses i particulars que hi donen suport i s’hi impliquen organitzant activitats lúdiques durant el dia. El seu objectiu és sensibilitzar la població perquè adquireixi l’hàbit de donar sang. I és que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. 

En aquesta edició, entre les 10 h i les 14 h, la perruqueria-barberia @yalat&n oferirà talls de cabell gratuïts pels homes i vals de descompte per tallar-se els cabells en el cas de les dones. També s’oferirà un refrigeri especial als donants, a càrrec de Toppizza Rubí i Pizzeria La Tagliatella. La jornada estarà amenitzada amb música ambient i, a més, hi haurà un marcador electrònic que indicarà el nombre de donants.

Per tal de mobilitzar el màxim nombre de persones del Vallès Occidental a la marató, aquest any s’ha tornat a utilitzar l’etiqueta #MSangRubi, amb la qual es fa difusió de la campanya a les principals xarxes socials. 

Qui pot ser donant de sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre el tema.