Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges de Catalunya es desplaça a Rubí durant un dia per atendre les queixes de la ciutadania Els rubinencs que ho desitgin podran traslladar les seves reclamacions i consultes a l’equip de Rafael Ribó el proper 21 d’abril a l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Síndic de Greuges de Catalunya es desplaça a Rubí durant un dia per atendre les queixes de la ciutadania

Els rubinencs que ho desitgin podran traslladar les seves reclamacions i consultes a l’equip de Rafael Ribó el proper 21 d’abril a l’Ateneu Municipal

Per entrevistar-se amb l’equip del Síndic de Greuges cal demanar cita prèvia (foto: Sindicatura de Greuges de Catalunya).
Per entrevistar-se amb l’equip del Síndic de Greuges cal demanar cita prèvia (foto: Sindicatura de Greuges de Catalunya)

L'Oficina del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Rubí el proper 21 d’abril per atendre les queixes i consultes dels rubinencs i les rubinenques. Els membres de l'equip de Rafael Ribó, que ja van visitar la nostra ciutat el juliol del 2014, rebran els ciutadans a l’Ateneu Municipal. 

L’oficina del Síndic atendrà totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i/o les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Per demanar visita, cal concertar l'entrevista prèviament trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça

L’any passat, l’oficina del Síndic de Greuges va efectuar 113 desplaçaments arreu de Catalunya per oferir directament als veïns i veïnes de diverses localitats un assessorament sobre els problemes que poguessin tenir, d’acord amb el principi de proximitat. En aquestes visites es van recollir 1.015 queixes i 529 consultes. El nombre de reclamacions rebudes en aquests desplaçaments representa el 9,5% del total de les iniciades pel Síndic durant el 2015.

Actuació del Síndic
El Síndic de Greuges intervé a partir d'una queixa o per iniciativa pròpia, quan detecta que les administracions (conselleries del Govern de la Generalitat, ajuntaments, consells comarcals, diputacions, administracions perifèriques de l'Estat) o les empreses que presten serveis d'interès públic a Catalunya poden haver lesionat el dret d'alguna persona o grup de persones. 

Qualsevol persona física, amb independència de la nacionalitat, l'edat o la situació legal, pot presentar una queixa al Síndic de Greuges. Això inclou menors d'edat, persones grans, interns de presons, estrangers (amb permisos o sense), funcionaris i càrrecs electius (com ara diputats, senadors, regidors municipals), entre d’altres. També poden presentar queixes les persones jurídiques, com ara societats mercantils o associacions de tota mena: sindicats, partits polítics, organitzacions no governamentals i plataformes ciutadanes.

L'actuació del Síndic sempre és confidencial. Les dades de la persona que presenta una queixa són reservades, tret del cas en què el contingut mateix de la queixa o la seva actuació personal comportin una renúncia a aquesta confidencialitat.