Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local de Català commemora l’Any Fabra amb diverses activitats Aquest dimarts s’ha inaugurat a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei Local de Català commemora l’Any Fabra amb diverses activitats

Aquest dimarts s’ha inaugurat a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”

L’exposició sobre Pompeu Fabra es pot visitar fins a l’11 d’octubre.
L’exposició sobre Pompeu Fabra es pot visitar fins a l’11 d’octubre

El Servei Local de Català (SLC) se suma a la commemoració de l’Any Fabra, que recorda els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i el centenari de la publicació de la seva Gramàtica Catalana. Entre els mesos d’octubre i novembre, el centre rubinenc organitza diverses activitats que tenen com a objectiu divulgar la figura d’aquest lingüista, responsable de la creació d’un model de català estàndard.

La programació ha arrencat aquest dimarts amb la inauguració de l’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa, que es podrà visitar fins a l’11 d’octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Mitjançant diversos plafons, la mostra dona a conèixer l’aportació de Fabra a la llengua catalana i el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya. L’exposició s’ha obert amb la presència del regidor d’Educació, Sergi Garcia, la responsable del Servei Local de Català, Roser Tutusaus, i la directora del Consorci per la Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, Teresa Garcia.

Dins els actes commemoratius de l’Any Fabra també s’ha programat una ruta cultural entorn dels episodis més rellevants de la vida i l’obra del lingüista. Aquest recorregut té set parades relacionades amb la infància, els estudis i el lleure de Fabra, així com la seva relació amb L’Avenç, l’Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. L’activitat tindrà lloc el 8 d’octubre i s’adreça exclusivament a l’alumnat del CNL de Terrassa i Rubí.

El 29 d’octubre a les 19 h, la Biblioteca Municipal acollirà la conferència Pompeu Fabra, el lingüista excepcional i el personatge cívic, a càrrec de Jordi  Manent, filòleg i estudiós de Fabra.

En paral·lel a aquestes activitats, el CNL proposa al seu alumnat i a la ciutadania en general que participin amb els seus comentaris al blog Endrapalletres, on es publicaran diversos continguts relacionats amb Pompeu Fabra.