Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de RubíBus tindrà una freqüència de pas del 65% a partir del dimarts 14 d’abril Tenint en compte que expira la restricció de mobilitat per als sectors no essencials, aquest dijous finalitza la gratuïtat del transport públic decretada el passat 2 d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El servei de RubíBus tindrà una freqüència de pas del 65% a partir del dimarts 14 d’abril

Tenint en compte que expira la restricció de mobilitat per als sectors no essencials, aquest dijous finalitza la gratuïtat del transport públic decretada el passat 2 d’abril

Les persones que viatgin amb RubíBus a partir de divendres hauran de disposar d’un títol de transport en vigor (foto: Ajuntament de Rubí).
Les persones que viatgin amb RubíBus a partir de divendres hauran de disposar d’un títol de transport en vigor (foto: Ajuntament de Rubí)

El comitè d’emergència municipal de la Covid-19 ha acordat aquest dijous restablir les freqüències de pas del servei de transport públic urbà que s’havien aplicat a mitjans de març, quan es van decretar les mesures de confinament per evitar la propagació del coronavirus. Així, a partir del dimarts 14 d’abril ─el proper dia laborable─ hi haurà 266 expedicions diàries, un 35% menys que habitualment, quan n’hi ha 413.

Des del 2 d’abril, les freqüències de pas s’havien reduït encara més ─concretament fins al 43% respecte l’horari normal, similar a l’oferta de cap de setmana─, atenent a la davallada d’usuaris dels darrers dies, conseqüència del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població durant l’emergència pel coronavirus.

Tenint en compte que el 10 d’abril imperaran els paràmetres de mobilitat anteriors al Reial Decret-llei 10/2020, s’ha acordat tornar al mateix nivell de servei de la primera reducció de freqüències. Per tant, les línies 1, 2, 3, 4 i 5 passaran al 50% de servei, excepte a les hores punta de matí i tarda, per tal de complir amb les instruccions de distanciament d’usuaris ─l’ocupació màxima dels vehicles es manté fixada al 33% per mantenir la distància entre persones usuàries i evitar contagis─. Les línies 6 i 7 oferiran el mateix servei.

El transport públic deixa de ser gratuït
L’acord de suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic entre els dies 2 i 9 d’abril adoptat pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, consensuat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ─de la qual Rubí en forma part─ expira aquest dijous. Per tant, aquest és l’últim dia en què aquesta mesura romandrà vigent. A partir de les 00 h del divendres 10 d’abril ─la mitjanit de dijous a divendres─, quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic a l’àrea de Barcelona, tal i com estava previst, inclòs el servei de RubíBus.

La mesura aplicada els darrers dies ha coincidit amb la restricció excepcional de la mobilitat per part del Govern espanyol, derivada de l’aturada de tots els sectors econòmics que fossin serveis no essencials. Per tant, es tractava de posar la xarxa a disposició d’aquelles persones dedicades a serveis essencials i autoritzades a desplaçar-se.

Seguint les indicacions de l’ATM de Barcelona, totes les persones usuàries que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d’abril han de guardar qualsevol abonament de transport la validesa del qual estigués en marxa durant aquest interval de vuit dies. Per exemple, seria el cas d’una persona que disposés d’una T-usual o una T-jove ja començada el dia 2 d’abril. Un cop acabi el període d’emergència, es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat (o els dies corresponents no aprofitats, en cas que el títol hagi caducat entre el 2 i el 9 d’abril), en tant que l’atenció i sol·licituds presencials estan temporalment interrompudes.