Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació posa en marxa una nova edició del programa SEFED en gestió administrativa La proposta, adreçada a persones aturades a partir de 16 anys, permet obtenir un certificat de professionalitat de nivell dos i fer pràctiques a empreses reals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Ocupació posa en marxa una nova edició del programa SEFED en gestió administrativa

La proposta, adreçada a persones aturades a partir de 16 anys, permet obtenir un certificat de professionalitat de nivell dos i fer pràctiques a empreses reals

Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany..
Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany.

L’Ajuntament de Rubí, a través del seu Servei d’Ocupació, impulsa una nova edició del programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED). Fins a 30 persones a partir de 16 anys i que es trobin a l’atur poden formar-se en gestió administrativa a través d’un curs de 900 hores que els permetrà obtenir un certificat de professionalitat i, un cop acabades les classes, fer pràctiques a empreses reals.

Les persones interessades a entrar al programa SEFED han de formalitzar la preinscripció a través de www.rubiocupacio.cat o, de manera presencial a l’edifici Rubí Desenvolupament (R+D), a la Rambleta Joan Miró, s/n. El pròxim divendres 28 octubre, el servei oferirà una sessió informativa que donarà pas al procés de selecció per determinar quines persones faran finalment la formació. La convocatòria és a les 10 h a R+D, els aspirants a alumnes han de portar el seu currículum actualitzat i un bolígraf.

La formació s’allargarà entre els mesos de novembre i juny i permetrà obtenir  l’acreditació del Certificat de Professionalitat de nivell II: Activitats de Gestió Administrativa, que té validesa en l’àmbit estatal. Les empreses tindran l’oportunitat d’acollir a alumnes per realitzar pràctiques professionals no laborals amb una durada total de 80 h un cop finalitzat el curs.

SEFED, a Rubí des del 2002

El programa SEFED, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, és un projecte de formació professional ocupacional que té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial. La seva particularitat és que es basa en una metodologia de simulació d’empreses que permet als alumnes posar a la pràctica els coneixements teòrics i pràctics que van adquirint durant el curs. Així, les empreses del sector del territori participen del projecte formatiu de l'alumnat i es facilita el contacte directe entre empresariat i persones aturades que busquen feina. Els empresaris coneixen els futurs treballadors/es i l'alumnat desenvolupa el seu itinerari professional adquirint competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge.