Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació organitza una sessió informativa sobre el projecte Fem Ocupació per a Joves Les persones interessades en aquesta iniciativa que fomenta la inserció laboral dels joves podran obtenir-ne informació el proper dimecres a les 12 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Ocupació organitza una sessió informativa sobre el projecte Fem Ocupació per a Joves

Les persones interessades en aquesta iniciativa que fomenta la inserció laboral dels joves podran obtenir-ne informació el proper dimecres a les 12 h

La sessió tindrà lloc al Rubí+D (foto: Localpres).
La sessió tindrà lloc al Rubí+D (foto: Localpres)

L’edifici Rubí+D acollirà el proper dimecres 9 de març a les 12 h una sessió informativa sobre el programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ), que organitza el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de persones joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència laboral. Durant la sessió, s’explicarà als assistents en què consisteix aquest programa, quines accions s’hi desenvoluparan i quins són els requisits necessaris per poder participar-hi.

El consistori ha rebut 132.000 euros per posar en marxa aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

El projecte Fem Ocupació per a Joves combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de 30 joves, principalment del municipi de Rubí, que estiguin a l’atur i que tinguin una formació d’ESO, batxillerat o un cicle de grau mig per reconduir. La particularitat d’aquesta acció és que es basa en una identificació i definició prèvia dels llocs de treball que les empreses necessiten cobrir, de manera que la formació s’ajusta als requeriments de la feina. Les companyies participants reben una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos.

El període d’execució del programa Fem Ocupació per a Joves és de 14 mesos, incloses les accions de prospecció i assessorament d’empreses. Les inscripcions per participar-hi es podran formalitzar al Rubí+D. Els joves interessats han d’estar apuntats obligatòriament al Registre d’Informació de Garantia Juvenil. En el cas que no ho estiguin, poden adreçar-se al punt d’informació i assessorament ubicat al mateix Rubí+D, on se’ls ajudarà a inscriure’s al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu.