Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació de Catalunya modifica les condicions d’accés el programa de simulació d’empreses SEFED El programa s’adreçarà a partir d’ara a persones menors de 25 anys i que estiguin inscrites a la Garantia Juvenil https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-servei-d2019ocupacio-de-catalunya-modifica-les-condicions-d2019acces-el-programa-de-simulacio-d2019empreses-sefed/@@images/image/preview

El Servei d’Ocupació de Catalunya modifica les condicions d’accés el programa de simulació d’empreses SEFED

El programa s’adreçarà a partir d’ara a persones menors de 25 anys i que estiguin inscrites a la Garantia Juvenil

El programa SEFED es desenvolupa des del 2002.
El programa SEFED es desenvolupa des del 2002

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha modificat les condicions d’accés al programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), que ofereix l’Ajuntament de Rubí a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO). A partir de la propera edició, prevista per al mes de gener, aquesta proposta formativa s’adreçarà únicament a persones d’entre 16 i 25 anys que estiguin inscrites a la Garantia Juvenil, una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur entre els joves.

Davant d’aquest canvi de requisits, el SIO ofereix assessorament als joves rubinencs interessats en el programa SEFED i que encara no formen part de la Garantia Juvenil. Així, se’ls informa que, per beneficiar-se d’aquesta iniciativa, han de tenir la nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió Europea, o tenir autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar; tenir més de 16 anys i menys de 25, o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%; no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud; i no haver rebut accions educatives o formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals previs.

Les persones que s’inscriguin a la Garantia Juvenil rebran, en un termini de quatre mesos, ofertes de treball, pràctiques o formació de la Generalitat. Per obtenir més informació al respecte, poden dirigir-se al Servei d’Impuls a l’Ocupació, situat a l’edifici Rubí+D, o bé trucar al 93 581 39 00.

Simulant empreses des del 2002
El programa SEFED, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, és un projecte de formació professional ocupacional que té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial. La seva particularitat és que es basa en una metodologia de simulació d’empreses que permet als alumnes experimentar de forma pràctica els coneixements que van adquirint durant el curs.

El projecte es va implantar a Rubí el 2002 i cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes. Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. A més, un cop finalitzada la formació, els alumnes que obtenen el corresponent certificat professional tenen l’oportunitat de fer pràctiques en empreses reals i fins i tot de perfeccionar l’anglès mitjançant estades a Irlanda.

Els interessats en el programa SEFED ja poden formalitzar la seva preinscripció de forma presencial o a través del web del Servei d’Impuls a l’Ocupació.