Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rubí Brilla oferirà tallers sobre la factura elèctrica oberts a tothom La programació estable de tallers serà gratuïta i la ciutadania s’hi podrà inscriure a través de correu electrònic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Rubí Brilla oferirà tallers sobre la factura elèctrica oberts a tothom

La programació estable de tallers serà gratuïta i la ciutadania s’hi podrà inscriure a través de correu electrònic

Taller sobre la factura elèctrica a Rubí Forma (foto: Localpres).
Taller sobre la factura elèctrica a Rubí Forma (foto: Localpres)

La ciutadania podrà participar a partir del mes d’abril d’un taller gratuït sobre la factura elèctrica cada mes. En aquestes sessions, el consistori, a través de la iniciativa Rubí Brilla explicarà  els conceptes bàsics de la factura elèctrica per evitar errors i minimitzar la possibilitat d’enganys per part de  les companyies subministradores, donarà eines per reduir l’import de la factura optimitzant el contracte elèctric i/o modificant hàbits per tal de no malbaratar energia a més de consells per consumir l’energia de manera més eficient. Igualment, els tallers exposaran el marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat. “L’Ajuntament de Rubí treballa per combatre la pobresa energètica des d’una vessant assistencial, amb un pressupost que augmenta les partides destinades a ajuts socials, i també des d’una vessant pro activa apoderant la ciutadania amb coneixements a través de tallers com aquests”, ha dit el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. Fins ara, les sessions s’oferien només emmarcades en el projecte Energia per a tothom, però a partir del mes vivent s’obren a tothom. Les tres primeres sessions es faran dimecres 26 d’abril de 18.30 a 20 h, dijous 25 de maig de 10.30 a 12 h i dimarts 20 de juny de 18 a 19.30 h. Per formar part d’alguna de les sessions, cal formalitzar una inscripció per correu electrònic a o bé trucant al 93.581.39.00.

Cinquena edició del programa ‘Energia per a Tothom’

Aquest mes de febrer s’ha posat en marxa la cinquena edició del programa Energia per a Tothom que per primer cop compta amb agents energètics que han estudiat a Rubí Forma. Els agents són els encarregats d’auditar energèticament les llars de les famílies en situació o risc de pobresa energètica i proposar millores estructurals o d’hàbits per reduir la despesa de les llars. Enguany hi participen 30 famílies rubinenques que s’estima que, un cop completat el procés, estalviaran de mitjana 266 euros l’any. El 65% d’aquestes famílies poden reduir la seva potència contractada sense perdre confort i el 55% poden acollir-se al bo social i no ho sabien.