Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt Verd del Mercat Municipal se suma a la xarxa d’espais de recollida de clakis D’aquesta manera, es millora la recollida de l’oli de cuina usat en aquesta instal·lació, permetent a la ciutadania que pugui agafar un envàs net per al proper ús https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Punt Verd del Mercat Municipal se suma a la xarxa d’espais de recollida de clakis

D’aquesta manera, es millora la recollida de l’oli de cuina usat en aquesta instal·lació, permetent a la ciutadania que pugui agafar un envàs net per al proper ús

Ara, al Punt Verd del Mercat ja s’hi poden portar els clakis plens d’oli de cuina usat per a ser reciclat (foto: Ajuntament de Rubí).
Ara, al Punt Verd del Mercat ja s’hi poden portar els clakis plens d’oli de cuina usat per a ser reciclat (foto: Ajuntament de Rubí)

El Punt Verd del Mercat Municipal, que es va renovar al març del 2021, ha millorat el sistema de recollida de l’oli de cuina usat de la instal·lació. Fins ara, aquest residu es podia dipositar en un envàs qualsevol de plàstic, però des d’aquesta setmana s’ha de deixar l’oli dins d’un claki, permetent així el seu reciclatge per part d’APDIR.

L’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós si no es gestiona com cal. Cada litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no llençar-lo a l’aigüera, una acció que es fa a moltes llars i que cal evitar.

Els clakis són uns recipients de plàstic dur i boca ampla, dissenyats especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap de doble membrana que evita els vessaments indesitjats. Aquests bidons de petit format permeten guardar aquest residu domèstic a casa per, posteriorment, portar-lo a reciclar i que es pugui transformar en biodièsel.

Aquesta recollida es fa a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que, d’una banda, evita la contaminació de les aigües ─amb el benefici mediambiental que això comporta─ i, de l’altra, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí. El projecte Rubiclak el van impulsar les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.

Els clakis s’hauran de deixar a l’espai habilitat per a la seva recollida, en un dels armariets del Punt Verd, que ja està degudament senyalitzat. Les persones usuàries podran agafar-ne un de net per continuar contribuint al reciclatge d’aquest residu. A Rubí hi ha altres punts de recollida de clakis, que es poden consultar a l'apartat web dedicat a la recollida de l'oli usat