Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida d'oli usat L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/recollida-doli-usat/recollida-doli-usat/@@images/image/preview

Recollida d'oli usat

L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo.

Encara no tens un Claki?


El Claki és un recipient de plàstic dur i boca ampla, dissenyat especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap de doble membrana que evita els vessaments indesitjats.

Si encara no disposes del contenidor Claki, pots demanar-lo als següents punt d'intercanvi:*

*Es repartiran fins a exhaurir existències.

 

Què has de fer amb l'oli de cuina usat?


Guarda l'oli usat i porta'l al punt de recollida

L'oli de cuina que ja no es pot aprofitar, el pots abocar en un recipient i portar-lo a qualsevol de les deixalleries  de la ciutat dins del seu horari d'atenció a la ciutadania.

Si disposes d'un contenidor Claki, un cop el tinguis ple, a més de les deixalleries el pots portar al punt de recollida més proper i et proporcionaran un altre de buit:

  • Dependències municipals
    Ajuntament, Biblioteca Mestre Martí i Tauler, Rubí Forma, Serveis a les persones i Serveis territorials.
  • Entitats i associacions
    Associació veïnal Ca n'Oriol, Associació veïnal al Portal de Ca n'Oriol, Club Escola de Futbol Can Mir i Crac!
  • Escoles i instituts
    També pots canviar Clakis plens per buits a la comunitat educativa de la que formis part. Participen del projecte totes les escoles públiques i les escoles concertades del municipi, tots els instituts i el CEE Ca n'Oriol. Demana més informació al teu centre educatiu sobre els dies i les ubicacions dels punts de recollida.
 
Recuperem i reciclem l'oli de cuina usat

El personal del projecte Rubiclak el recollirà i s'encarregarà de què se sotmeti al tractament necessari perquè es recicli convertint-se en biodièsel, un combustible que prové d'un recurs renovable i esdevé menys contaminant que els combustibles fòssils.

 

Troba el punt d'intercanvi més proper

Aquest mapa és interactiu. Pots modificar el zoom i moure't per la seva superfície. Trobaràs informacions adicionals a l'ubicació dels punts clicant sobre ells i obrint el desplegable situat a l'extrem superior esquerra.

 

 

El projecte Rubiclak


És un projecte gestionat per APDIR que, alhora que contribueix a la recollida selectiva d'aquest residu altament contaminant i evita la contaminació de les aigües (amb el benefici mediambiental que això comporta), genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí.

  RECORREGUT OLI-01.jpg

 

L'oli abocat al medi natural té un greu impacte ambiental


L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. Quan llencem els olis al clavegueram van a parar a les estacions depuradores d’aigües residuals, perjudicant el seu rendiment, ja que és molt difícil degradar l’oli a les depuradores biològiques. L’oli de cuina genera espumes i elements en suspensió que dificulten la depuració de l’aigua. En cas que l’oli arribés al riu, produiria un impacte molt negatiu en l’ecosistema, ja que es crearia una fina capa superficial sobre els rius, que impedeix els intercanvis gasosos entre l’aigua i l’atmosfera, alterant el medi aquàtic.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

10
0