Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt d’Informació de Rubí rep la distinció de qualitat turística SICTED L’espai, situat a l’edifici de l’Antiga Estació, s’està condicionant aquests dies per millorar l’experiència dels seus usuaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Punt d’Informació de Rubí rep la distinció de qualitat turística SICTED

L’espai, situat a l’edifici de l’Antiga Estació, s’està condicionant aquests dies per millorar l’experiència dels seus usuaris

El Punt d'Informació està situat a l'edifici de l'Antiga Estació.
El Punt d'Informació està situat a l'edifici de l'Antiga Estació

El Punt d’Informació de Rubí, situat a l’Antiga Estació, va rebre fa uns dies el distintiu SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions), que acredita el compromís d’aquest servei per la qualitat i el desig de seguir millorant. El lliurament va tenir lloc en un acte a la Casa Llotja de Mar (Barcelona) que també va servir per commemorar els deu anys dels acords que van permetre la implantació d’aquest sistema a la demarcació de Barcelona.

Al conjunt de Catalunya, hi ha 16 destinacions i 514 empreses i serveis reconeguts pel SICTED. El Punt d’Informació de Rubí és una de les dues úniques oficines de turisme del Vallès Occidental que compten amb aquesta distinció.

Els requeriments per assolir aquest reconeixement passen per demostrar, en una avaluació externa independent, tot un seguit de bones pràctiques, així com la concreció i la programació d’aquells aspectes a millorar durant l’any següent.

Tot i que l’Ajuntament va conèixer l’atorgament d’aquesta distinció ara fa un any, no ha estat fins ara que no l’ha rebut físicament.

Millores al Punt d’Informació
Coincidint amb el lliurament del distintiu SICTED, l’Ajuntament ha iniciat tot un seguit de millores a l’edifici de l’Antiga Estació, on s’ubica el Punt d’Informació. Aquestes consisteixen en el condicionament tèrmic de l’espai, el repintat de l’interior, l’adaptació del mobiliari per tal de millorar l’atenció als usuaris i la incorporació de nou material multimèdia.

El Punt d’Informació ofereix tota la informació possible sobre la ciutat, des dels serveis i les activitats que s’hi ofereixen fins a qüestions relacionades amb el patrimoni local. A més, com a integrant de la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya, aquest servei facilita informació turística ja sigui del municipi o d’altres indrets de Catalunya, especialment de les àrees més properes.

A banda de tot això, al Punt d’Informació també s’hi poden trobar productes propis de la ciutat elaborats amb la col·laboració de professionals i artistes locals, productes promocionals i informació d’entitats rubinenques, publicacions relatives a la ciutat i/o escrites per rubinencs, i entrades per a actes i espectacles de les entitats locals. En aquest espai també es poden reservar les visites concertades al Museu Etnogràfic Vallhonrat, així com adquirir vaixelles compostables.

A més, el servei organitza activitats com ara les passejades guiades per Rubí o el programa de geocatxing.