Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El públic rubinenc es retroba amb el festival Teatre sense Teatre Durant el cap de setmana, s'han programat nou espectacles que han exhaurit les prop de 1.300 localitats disponibles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El públic rubinenc es retroba amb el festival Teatre sense Teatre

Durant el cap de setmana, s'han programat nou espectacles que han exhaurit les prop de 1.300 localitats disponibles

L'espectacle "Trash", als jardins de l'Ateneu (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'espectacle "Trash", als jardins de l'Ateneu (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els rubinencs i rubinenques han exhaurit aquest cap de setmana les 1.265 localitats disponibles per als espectacles programats dins el Teatre sense Teatre, el festival d'arts escèniques de la ciutat. L'esdeveniment s'ha celebrat a diversos espais de la ciutat: el pati de l'Escola Pau Casals, els jardins de l'Ateneu i el Teatre Municipal La Sala.

Després de la cancel·lació forçosa de l'any passat a causa de la pandèmia, el festival organitzat per l'Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal ha tornat a la ciutat amb més força que mai. Així ho ha destacat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha assistit aquest cap de setmana a algunes de les representacions: "Ha quedat clar que hi havia ganes de retrobar-se amb el Teatre sense Teatre, de viure un altre cop la cultura a peu de carrer i de manera segura. La programació ha estat d'una grandíssima qualitat i el públic rubinenc hi ha reaccionat en conseqüència".

Plomes i reclams de la companyia Elena Martinell, Conservando memoria d'El Patio Teatro (amb dues funcions), Trash de Zero en Conducta, Herència de La Industrial Teatrera, Fly me to the moon de la companyia Leandre, Welcome to my head de Kerol, Home de Cris-is, Entre nous dels francesos Cirque entre Nous i el ja tradicional espectacle itinerant Les Pompiers de La Tal han estat els nou títols que han conformat la programació del festival. Una edició que ha destacat per la seva creativitat i pel seu format arriscat i innovador, com ha manifestat el programador del festival, Jordi Magdaleno: “Els espectacles permetien tocar tots els pals, algunes propostes eren més arriscades, d’altres pur divertimento, però en totes elles hi havia alguna cosa meravellosa per descobrir i molta tendresa”.

Les companyies participants han destacat la gran disposició del públic a totes les funcions, fet que prova l'expectació que hi havia a la ciutat per tornar a gaudir de les arts en viu i de la cultura de proximitat. Aquesta bona resposta també s'ha evidenciat en el seguiment exhaustiu de totes les mesures de prevenció de la COVID-19, entre les quals hi havia la necessitat d'inscripció prèvia i el compliment de les distàncies de seguretat.

El Teatre sense Teatre va néixer el 2016 amb la voluntat d'acostar a la ciutadania les arts escèniques i el llenguatge de les seves diferents disciplines, a través de la representació d'espectacles de molta qualitat en espais poc habituals. Malgrat les limitacions per la situació sanitària, aquest objectiu ha seguit refermant-se en aquesta cinquena edició del festival.