Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El públic manté l'interès per La Nuu en una edició marcada per la Covid-19 Desenes de persones han participat cada dissabte a les visites guiades, que s'han adaptat per complir amb les indicacions de les autoritats sanitàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El públic manté l'interès per La Nuu en una edició marcada per la Covid-19

Desenes de persones han participat cada dissabte a les visites guiades, que s'han adaptat per complir amb les indicacions de les autoritats sanitàries

Una de les visites guiades d'aquesta edició (foto: La Nuu).
Una de les visites guiades d'aquesta edició (foto: La Nuu)

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader Fulquet, ha sumat una nova edició d'èxit. Tot i que la situació de pandèmia ha obligat a adaptar el format de l'esdeveniment, un cop més el públic no s'ha volgut perdre aquesta cita de referència amb la fotografia d'autor.

La sisena edició de La Nuu s'ha celebrat durant tot el mes d'octubre sota el lema Cos i pedra. Espais disponibles. Una dotzena d'artistes de prestigi internacional hi han participat mostrant les seves obres a diverses façanes de la ciutat: Alberto Giuliani (Pesaro, Itàlia) a la plaça del Doctor Guardiet, Stefanie Zofia Schulz (Nagold, Alemanya) a El Celler, Irene Zóttola (Madrid, Espanya) a la plaça de la Nova Estació, Michal Chelbin (Haifa, Israel) a l'Escardívol, Yurian Quintanas (Àmsterdam, Holanda) a El Bullidor, Víctor Baladoch (Rubí, Espanya) a Pich Aguilera, Chen Xiaoyi (Sichuan, Xina) a l'Antiga Estació, Ruth Erdt (Zürich, Suïssa) a la plaça d'Anselm Clavé, Fernando Criollo (Lima, Perú) a El Bullidor, Jon Cazenave (Sant Sebastià, Espanya) a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Piotr Zbierski (Lodz, Polònia) al carrer de Doctor Robert i Román Yñán (Sant Adrià del Besós, Espanya) a la plaça de la Nova Estació. Des de diferents estils i tècniques, tots els treballs seleccionats convidaven el públic a reflexionar sobre les relacions que manté l'ésser humà amb el seu entorn material.

A causa de les restriccions per contenir la Covid-19, el comissariat de La Nuu va apostar per eliminar les habituals activitats presencials que complementen l'exposició de fotografies, a excepció de les visites guiades, que s'han fet tots els dissabtes prenent les mesures de precaució indicades per les autoritats sanitàries. Entre 30 i 40 persones s'hi han inscrit cada setmana, obligant l'organització a ampliar el nombre de sortides programades i a dividir-les entre el director del festival, Carles Mercader Fulquet, i el director artístic, David Molina Gadea. Només es va haver de suspendre l'última visita del 31 d'octubre per les noves restriccions aprovades pel govern català que impedeixen les activitats culturals presencials.

Carles Mercader ha destacat la bona acollida d'aquestes sortides i ha agraït la participació de "diferents artistes, músics i poetes de la ciutat, que ens van oferir el seu talent i els seu treball durant les visites. Tot un regal sorpresa pels assistent de la mà de Martí V. Baladoch, Núria Puigbó, Carlos Ernesto García, Jordi i Helena Boltes, i Xavi Demelo".


Activitats virtuals

La programació de La Nuu s'ha completat amb dues conferències en línia a càrrec dels fotògrafs participants Román Yñán i Irene Zóttola, i amb un col·loqui també virtual vinculat a la participació de la fotògrafa Stefanie Zofia Schulz al projecte Off the Margins, una exposició col·lectiva organitzada per Organ Vida que rep el suport de l'Europe for Citizens Programme. En aquesta sessió, es va voler analitzar el concepte de frontera en un sentit ampli; per això es va convidar l'artista trans Celeste González, que va parlar de la frontera de gènere des de la seva perspectiva personal, i també l'escriptor Gabi Martínez, que va reflexionar sobre la frontera de classe dins la ciutat de Barcelona i de com aquesta ha determinat el seu posicionament dins el món literari.

Properament, totes aquestes xerrades estaran disponibles per ser revisionades als diferents canals del festival.

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha posat de relleu la continuïtat del festival: "El fet que La Nuu sigui una gran exposició a l'aire lliure ha ajudat a mantenir aquesta cita en uns moments molt difícils. Fent només uns petits canvis en el format de les activitats, hem pogut seguir gaudint de la cultura en majúscules, i això és un gran consol en aquests temps".

Tot i que La Nuu ha finalitzat oficialment aquest cap de setmana, les lones amb les fotografies dels dotze autors i autores convidats es podran veure encara fins a aquest dijous, quan es procedirà a la seva retirada. L'app Rubí Ciutat facilita el recorregut per l'exposició amb una relació completa a les imatges i la seva ubicació sobre el plànol de la ciutat.