Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC tanca un acord amb els grups municipals del Partit Popular i En Comú Podem per aprovar el cartipàs del mandat 2023-2027 L’organització de les àrees municipals, les delegacions dels regidors i regidores del govern i els càrrecs eventuals de la corporació es votaran demà en un Ple extraordinari a partir de les 9.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El PSC tanca un acord amb els grups municipals del Partit Popular i En Comú Podem per aprovar el cartipàs del mandat 2023-2027

L’organització de les àrees municipals, les delegacions dels regidors i regidores del govern i els càrrecs eventuals de la corporació es votaran demà en un Ple extraordinari a partir de les 9.30 h

L'alcaldessa a la sala de premsa (foto. Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa a la sala de premsa (foto. Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez -Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)─ ha explicat als mitjans de comunicació aquest dimarts l’acord amb els grups municipals del Partit Popular (PP) i En Comú Podem (ECP) que permetrà l’aprovació del cartipàs municipal del mandat 2023-2027. “Es tracta d’un cartipàs amb visió de futur, que pensa en el conjunt de la ciutadania i amb una mirada integral des de diferents espais. Serà un mandat en el qual haurem de parlar molt, negociar i arribar a acords i creiem que aquest és un bon punt de partida”, ha explicat l’alcaldessa.

La primera edil ha agraït a totes les forces polítiques amb qui han parlat la seva predisposició, la feina i les idees per tirar endavant un nou mandat: “Tot i que no hàgim arribat a un acord amb elles, estem convençudes que ens trobarem pel camí. Tenim la mà estesa per arribar a acords puntuals en temes de ciutat. Sabrem estar a l’altura de la situació”. “Agraïm especialment la seva generositat i voluntat política a En Comú Podem i el Partit Popular. En un Ple tan fragmentat com el nostre és molt important tenir bona voluntat i visió política. Rubí ha d’estar per davant de tot”, ha conclòs la primera edil.

En virtut de l’acord assolit, el govern municipal assumeix compromisos amb el PP i ECP. Així, s’ha acordat amb els comuns la creació del Servei de Memòria Democràtica, l’aprovació definitiva del projecte per a la construcció del centre de curta estada d’acollida d’animals de companyia perdut o abandonats; la posada en marxa del procés d’internalització de les escoles bressol i la creació d’una partida per al manteniment de centres escolars. Recollint el llegat del pacte de govern del passat mandat, el govern municipal també es compromet a continuar tirant endavant polítiques en matèria d’habitatge i a donar continuïtat a projectes impulsats entre el 2019 i el 2023 amb dotació econòmica prevista i en diferents fases d’execució (Habitatges de l’avinguda de Castellbisbal, deixalleria Cova Solera, Horts Urbans de Can Sant Joan, refugi de gats i adequació del Torrent de les abelles).

A través de l’acord amb els populars, el govern es compromet a crear una oficina d’atenció als autònoms i autònomes, a impulsar un Pla de millora de llicències d’obres i activitats, a estudiar diferents projectes relacionats amb mobilitat i la possibilitat de crear un nou equipament residencial i a millorar les partides pressupostàries de les urbanitzacions i serveis socials. L’assumpció per part de l’alcaldessa de les competències en matèria de seguretat ciutadana també prové de l’acord amb els populars.

El cartipàs determina les retribucions dels càrrecs electes i el funcionament de la Corporació. Així, el salari de l’alcaldessa es rebaixa a 70.000 euros anuals, es manté el sou dels i les regidores delegades, el dels i les portaveus i el de la resta de regidors i regidores del Ple. Pel que fa als càrrecs eventuals, es crearan tres places d’assessor de govern a dedicació completa i es mantindran les seves retribucions així com les dels assessors dels grups municipals. També es mantenen les aportacions als grups municipals, de 1.425 euros al mes.

El cartipàs es votarà en un Ple extraordinari aquest dimecres a les 9.30 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible