Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 10 regidors i regidores De les deu candidatures que es presentaven en aquests comicis, només sis han aconseguit representació: PSC, ERC, ECP, Cs, VR i AUP https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 10 regidors i regidores

De les deu candidatures que es presentaven en aquests comicis, només sis han aconseguit representació: PSC, ERC, ECP, Cs, VR i AUP

Gràfic que mostra el nombre de regidors que ha obtingut cada formació a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019.
Gràfic que mostra el nombre de regidors que ha obtingut cada formació a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

Sis de les deu candidatures rubinenques que es presentaven a les eleccions municipals d’aquest diumenge han aconseguit representació al Ple de l’Ajuntament de Rubí. Així, el màxim òrgan de decisió política ha passat d’estar integrat per les vuit formacions actuals (PSC, ERC, Cs, AUP, ICV, CDC, PP i VR) a les sis que han aconseguit representació aquest diumenge (PSC, ERC, ECP, Cs, VR i AUP).

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Rubí amb un 33,02% dels vots (10.487), fet que li ha permès obtenir 10 regidors del total de 25 que conformen el Ple municipal ─quatre més que el 2015─.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha conservat la segona posició al plenari amb 7 regidors, dos més que ara fa quatre anys, gràcies a un percentatge de vots del 22,77% (7.231).

La tercera força més votada ha estat En Comú Podem (ECP), que ha aconseguit tres regidors amb els 3.378 vots aconseguits a les urnes (10,64%) ─a les passades eleccions, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) n’havia tret dos─.

Això ha relegat Ciutadans-Partido de la Ciudadanía a la quarta posició, amb 3.308 vots (10,41%) i tres regidors ─un menys que als anteriors comicis locals.

Veïns per Rubí (VR) ha passat de ser la darrera formació del plenari a ocupar la cinquena plaça, gràcies als 2.054 vots assolits (6,47%), malgrat que ha obtingut igualment un únic regidor.

Per últim, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha passat de tenir tres representants a només un, a l’aconseguir 1.621 vots (5,1%).

Junts per Rubí (JXR), amb 1.378 vots (4,34%) i el Partit Popular (PP), amb 1.171 vots (3,69%) han perdut la seva representació al plenari ─el 2015, Convergència i Unió (CiU) havia obtingut dos regidors, els mateixos que els populars─.

VOX, amb 715 vots (2,25%), i Primàries Rubí, amb 282 vots (0,89%), no han aconseguit entrar a formar part del Ple.

El nou Consistori es constituirà el proper 15 de juny.