Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Ressò dóna les gràcies a patrocinadors, veïnat i Ajuntament Els impulsors del projecte Ressò han celebrat un acte aquest divendres que ha servit per inaugurar de manera oficial l’equipament ubicat a Sant Muç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte Ressò dóna les gràcies a patrocinadors, veïnat i Ajuntament

Els impulsors del projecte Ressò han celebrat un acte aquest divendres que ha servit per inaugurar de manera oficial l’equipament ubicat a Sant Muç

La primera tinenta d'alcalde, Maria Mas, durant la seva intervenció (Foto: Localpres).
La primera tinenta d'alcalde, Maria Mas, durant la seva intervenció (Foto: Localpres)

L'edifici Ressò ha acollit aquest divendres un acte que ha reunit estudiants, empreses patrocinadores, veïns i veïnes del barri de Sant Muç i representants polítics. La trobada ha servit per inaugurar de manera oficial l’equipament i perquè els estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) que han impulsat el projecte agraeixin el suport rebut del món acadèmic, de les empreses patrocinadores i de l’administració local.

La trobada ha començat amb una explicació del projecte, del seu procés de construcció, i de la seva vocació d’esdevenir un estímul de canvi en l’àmbit arquitectònic i social, a més d’actuar com a motor cohesionador del barri.

En aquest sentit, el Ressò entra en una nova etapa on, segons els impulsors, “ha de ser una plataforma de foment de la rehabilitació urbana i energètica”. La intenció és que l’espai actui com a banc de proves de nous projectes impulsats des del centre universitari, que produeixi solucions en l’àmbit de l’eficiència energètica domèstica i creï dinàmiques encaminades a millorar la cohesió social de Sant Muç. 

La participació veïnal continuarà ja que són els i les residents en aquesta zona els que han de dotar de nous continguts i dinàmiques l’espai.

La primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, ha posat en valor la singularitat de l’espai i ha assegurat que “hem fet una aposta per lligar el coneixement de les universitats amb les empreses i donar-li un ús social al projecte. Aquest és un equipament per als veïns i les veïnes del barri de Sant Muç, però volem que sigui també un espai de ciutat”

De la seva banda, el director de l’ETSAV, Víctor Seguí, ha remarcat “l’agraïment cap a les empreses i administracions que han confiat en el potencial dels estudiants”. Per Seguí, la voluntat del centre és “plantejar feines docents que vagin més enllà d’un producte acabat. Pensem en crear processos”.

El projecte Ressò ha comptat amb la participació de 77 estudiants, 7 professors, 52 patrocinadors i el suport del consistori rubinenc en una trajectòria que ja acumula 2 anys.