Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte "L’alcaldessa als barris" arrenca aquest dilluns amb la voluntat d’ampliar el diàleg amb la ciutadania La iniciativa inclourà l’estada de l’alcaldessa en un districte tres dies al mes, així com la creació de la figura del regidor i regidora de districte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte "L’alcaldessa als barris" arrenca aquest dilluns amb la voluntat d’ampliar el diàleg amb la ciutadania

La iniciativa inclourà l’estada de l’alcaldessa en un districte tres dies al mes, així com la creació de la figura del regidor i regidora de districte

L’objectiu del projecte és crear espais de conversa per millorar la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’objectiu del projecte és crear espais de conversa per millorar la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquest dilluns s’ha reprès el projecte L’alcaldessa als barris amb l’objectiu d’acostar l’Ajuntament als diferents districtes de la ciutat per conèixer les inquietuds i necessitats dels rubinencs i les rubinenques, articulant una via de comunicació propera que permeti resoldre les diferents problemàtiques de cada territori. La iniciativa, que es va posar en marxa fa uns anys, ara s’ha reenfocat per maximitzar aquest espai de diàleg entre l'administració local i la ciutadania.

Així, s'han establert dos canals de comunicació, que es complementaran.

D’una banda, l'alcaldessa conviurà durant tres dies al mes en un dels districtes de la ciutat amb la voluntat d’apropar-se a la ciutadania, d’escoltar-la, de generar diàleg i, així, poder conèixer les seves necessitats i inquietuds. Durant aquests tres dies d’estada a cada districte, mantindrà trobades informals, visites i reunions programades amb els diferents col·lectius i entrevistes amb la ciutadania. D’aquestes estades, sorgiran propostes que, una vegada estudiades i consensuades, resultaran en accions que establiran el full de ruta per a la millora dels barris. En cas de voler fer arribar propostes a l’alcaldessa, la ciutadania ha d’omplir aquest formulari.

I de l’altra, com a novetat, aquest mandat s'ha creat la figura del regidor i de la regidora de districte que, un cop a la setmana, tindran un lloc fixe on la ciutadania es podrà dirigir per traslladar-los les seves inquietuds i necessitats. Els horaris i ubicacions dels regidors i regidores es poden consultar a la web municipal.  

Els ajuntaments són les administracions més properes a la ciutadania, on poden dirigir, d’una forma més directa i eficaç, les seves demandes. Per aquest motiu, el Consistori rubinenc considera molt important crear els espais necessaris per apropar-se a la ciutadania amb l’objectiu d’escoltar-la i conèixer de primera mà què esta passant a la ciutat.

"Sabem que hi ha molts ciutadans que tenen desafecció política, que creuen que només se’ls reclama cada quatre anys per a votar i prou. Nosaltres no ho veiem així. Entenem la política com una eina per millorar la ciutat, un espai de corresponsabilitat entre ciutadania i administració. Necessitem la complicitat dels rubinencs i les rubinenques per detectar què necessiten. I pensem que una bona manera d’aconseguir-ho és creant aquests espais de diàleg", ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Objectius de Desenvolupament sostenible