Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte ImPACTE Jove/Verd avança amb la celebració de dues noves activitats Aquest dijous i divendres, alumnat de secundària i representants polítics municipals dialogaran sobre el Pacte Verd Europeu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Projecte ImPACTE Jove/Verd avança amb la celebració de dues noves activitats

Aquest dijous i divendres, alumnat de secundària i representants polítics municipals dialogaran sobre el Pacte Verd Europeu

L'activitat anterior es va celebrar al parc del Castell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'activitat anterior es va celebrar al parc del Castell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest dijous i divendres, tindran lloc dues noves activitats dins el Projecte ImPACTE Jove/Verd, la iniciativa de l'Ajuntament de Rubí emmarcada en el programa Erasmus + de la Comissió Europea i desenvolupada amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE) que planteja un diàleg estructurat entre la joventut i l'administració per a l'aplicació a escala local del Pacte Verd Europeu. En aquesta ocasió, alumnat de secundària de la ciutat es trobarà amb representants polítics municipals per seguir avançant plegats en el camí cap a un Rubí i una Europa més sostenibles.

La sessió d'aquest dijous duu per títol Cap a un pacte verd per a Rubí i per a Europa i s'adreça a alumnat de 2n d'ESO dels instituts La Serreta, J. V. Foix, L'Estatut i Duc de Montblanc, mentre que la convocatòria de divendres, Joves amb Rubí, per un municipi més sostenible, reunirà nois i noies de 3r i 4t d'ESO del J. V. Foix, L'Estatut i el Duc de Montblanc. En tots dos casos, les trobades seran en línia i comptaran amb la participació de l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; del regidor de de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz; del regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón; del regidor d'Infància i Educació, Víctor García Correas; i de la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre. A més, hi assistirà Carlota Martí Niubó, cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Durant les activitats, es farà una breu presentació del Pacte Verd Europeu i s'explicaran les polítiques municipals que s'estan desenvolupant actualment en l'àmbit mediambiental. A continuació, s'obrirà un diàleg d'una hora i mitja aproximadament entre els representants polítics i l'alumnat participant.

 

La joventut com a protagonista

L'anterior activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd va tenir lloc el passat 28 de maig. 390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L’Estatut es van trobar a l'amfiteatre del parc del Castell en la proposta de sensibilització Europa Verda als Barris. Durant els dies previs, l'alumnat participant havia elaborat, sota la coordinació de l’Escola d’Art i Disseny edRa, una vintena de murals relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que havia anat recollit en els mesos previs. L’activitat va culminar amb un espectacle a càrrec de les escoles de dansa locals que representava de forma simbòlica els principals reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat.

El Projecte ImPACTE Jove/Verd consta de cinc activitats que es desenvolupen durant aquest any i que s’adrecen a diferents col·lectius de joves. Totes s’enfoquen en l’aplicació del Pacte Verd Europeu al territori, a través de la promoció d'un diàleg entre joves i institucions.