Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte de Millora de la Competitivitat incorpora una nova assessoria per optimitzar processos i procediments empresarials Les empreses interessades poden inscriure’s a la proposta de manera totalment gratuïta a través de la web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Projecte de Millora de la Competitivitat incorpora una nova assessoria per optimitzar processos i procediments empresarials

Les empreses interessades poden inscriure’s a la proposta de manera totalment gratuïta a través de la web municipal

El Projecte de Millora de la Competitivitat incorpora una nova assessoria per optimitzar processos i procediments empresarials.

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Empresa i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, posa en marxa una nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat (PMC), un programa d’assessorament empresarial adreçat a petites i mitjanes empreses i persones treballadores autònomes de la ciutat de Rubí que vulguin millorar la seva activitat. En l’edició de 2023, la proposta incorpora una nova assessoria per ajudar les empreses rubinenques a optimitzar els seus processos i procediments, amb l'objectiu de reduir costos, augmentar la seva eficiència i millorar la qualitat dels productes o serveis que ofereixen.

El Projecte de Millora de la Competitivitat ofereix orientació i suport en la millora de l’activitat empresarial, ja sigui en aspectes concrets de la gestió o bé en processos generals de reflexió estratègica. Un equip tècnic especialitzat guia cada empresa en la definició de la seva estratègia empresarial i l'assessora en les àrees de gestió que han de dominar. El projecte ofereix una àmplia oferta de tutories personalitzades i capacitació en diferents àmbits: organització i equip directiu,  màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i comercialització. Les empreses tenen accés a un ampli ventall d'eines i recursos per millorar la seva competitivitat i productivitat que les ajudarà a créixer i consolidar-se en el mercat actual alhora que es fomenta la innovació i la col·laboració entre empreses,

Hi poden participar empreses amb domicili social al municipi de Rubí i que tinguin la matriu o centre de decisió a la demarcació de la ciutat. Les empreses han d’estar el dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals respecte a l’AEAT i la Seguretat Social i disposar de la corresponent llicència o comunicació d'inici d'activitat presentada a l'Ajuntament. Les companyies interessades a formar part del projecte han d’omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura.

Una vegada acceptada la candidatura i realitzada la primera entrevista, l’equip tècnic elabora un pla de treball amb les accions i propostes de millora que es volen desenvolupar. El servei que s’ofereix té un valor de fins 2.500 euros, en funció del nombre d'hores d’assessorament que s’inverteixin en cada cas. El Projecte de Millora de la Competitivitat se subvenciona al 100% per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona i, per aquest motiu, no suposa cap cost per a les empreses participants.

Valoració excel·lent

Durant 2022, 36 empreses han rebut un o més d’un servei estratègic emmarcat en el PCE. En total, les 36 empreses que es van sumar a la proposta l’any passat tenen 433 treballadors i treballadores i facturen 158 milions d’euros. Per sectors, la meitat de les empreses eren, per aquest ordre, de la Indústria Manufacturera, el Comerç a l’engròs, l’Educació, Activitats Sanitàries i Artístiques i Creatives. En total, s’han realitzat 41 serveis estratègics en matèria d’organització i equip directiu, màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i mentoria –consolidació.

Des de 2010, més de 400 empreses s’han beneficiat del projecte de millora de la competitivitat aplicant accions per tal de millorar la seva competitivitat. De mitjana, la proposta obté un 4,7 sobre 5 en les enquestes de satisfacció dels participants.

"Continuem apostant per una nova edició del programa de competitivitat perquè els resultats són sempre molt positius. Enguany, a més, introduïm novetats per tal de fer-lo encara més atractiu i més útil per a les empreses de Rubí", explica el regidor de Serveis a l'Empresa, Rafael Güeto Ortiz.

Objectius de Desenvolupament sostenible