Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte "Comunitats Rubí Brilla" s’exposa com a model pioner en un seminari web sobre autoconsum compartit La iniciativa, en la qual hi participen una desena de comunitats veïnals, promou l’estalvi energètic i econòmic i la reducció d’emissions de CO2 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El projecte "Comunitats Rubí Brilla" s’exposa com a model pioner en un seminari web sobre autoconsum compartit

La iniciativa, en la qual hi participen una desena de comunitats veïnals, promou l’estalvi energètic i econòmic i la reducció d’emissions de CO2

"Comunitats Rubí Brilla" es troba actualment a la fase de cerca de pressupostos (foto: Ajuntament de Rubí).
"Comunitats Rubí Brilla" es troba actualment a la fase de cerca de pressupostos (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha participat recentment en un webinar sobre autoconsum compartit, en el qual ha donat a conèixer el projecte Comunitats Rubí Brilla a les prop de 1.300 persones del sector públic i privat que s’hi han subscrit. El seminari web, organitzat per les empreses PylonData ─la firma que realitza els informes automàtics d’estalvi a la factura elèctrica que promou el Rubí Brilla─ i ATAinsights, ha reunit a diversos experts en aquesta matèria de tot l’Estat espanyol.

En el cas de Rubí, s’ha exposat el projecte Comunitats Rubí Brilla, que promou l’estalvi energètic i econòmic i la reducció de les emissions de CO2. L’objectiu d’aquesta iniciativa, a la qual hi participen una desena de comunitats veïnals de la ciutat, és crear un model de col·laboració entre el sector públic i el privat que permeti la transició energètica del sector residencial, tenint l'estalvi econòmic com a eix principal. Ara, el projecte es troba a la fase de cerca de pressupostos. A principis d’octubre ja es van publicar les bases provisionals del concurs que permetrà seleccionar l’empresa que s'encarregarà d'aquesta tasca durant tot el procés.

Comunitats Rubí Brilla permetrà, d’una banda, que els veïns i veïnes puguin assumir el pagament de les diferents despeses amb els estalvis aconseguits; i, de l’altra, minimitzar costos mitjançant una economia d'escala i la implementació d'un concurs que millori la competitivitat del projecte.

Al seminari web s'han explicat les quatre etapes del projecte: 1) diagnosi i simulació; 2) cerca de pressupostos; 3) subvencions i finançament, i 4) execució; així com el fet que són les mateixes comunitats veïnals les que decideixen avançar o no a cada fase.

Comunitats Rubí Brilla està en execució i és previst que es completi durant el 2021.