Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Premi Screen del Festival Internacional de Fotografia La Nuu ja té finalistes L’esdeveniment cultural es tancarà aquest dissabte amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la quarta edició del certamen de fotografia en format audiovisual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Premi Screen del Festival Internacional de Fotografia La Nuu ja té finalistes

L’esdeveniment cultural es tancarà aquest dissabte amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la quarta edició del certamen de fotografia en format audiovisual

El Premi Screen es tornarà a resoldre en un acte a la Sala de Tines del Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Premi Screen es tornarà a resoldre en un acte a la Sala de Tines del Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu celebrarà la seva cloenda el proper dissabte 29 d’octubre al Celler amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la quarta edició del Premi Screen, dedicat a la fotografia en format audiovisual. El certamen ha rebut aquest any més d’una trentena de propostes nacionals i internacionals (Espanya, França, Anglaterra, Bèlgica, Mèxic, Colòmbia, Japó o Canadà).

La Nit Screen, d’accés lliure i gratuït, arrencarà a les 20 h a la Sala de Tines del Celler. En el marc d’aquest acte, es projectaran les deu obres seleccionades com a finalistes:

  • Afelios y Periheliosde Ricardo Muñoz Izquierdo (Colòmbia)
  • Amor de llangardaix de Mercis Rossetti (Espanya)
  • Butohgrafías d’Ainhoa Valle (Espanya)
  • Las flores mueren dos veces de Cristóbal Ascencio (Mèxic)
  • Les impatientes de Lionel Jusseret (Bèlgica)
  • Manual de gestos rusos d'Alba Serra (Espanya)
  • Pas del Nord-oest de Xavier Aragonés (Espanya)
  • Saeta de Curro Rodríguez (Espanya)
  • Together d'Anne-Sophie Guillet (Anglaterra)
  • Disguise d'Eriko Miyata (Japó)

A continuació es donarà a conèixer el veredicte del jurat, format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard, i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza. 

La Nit Screen finalitzarà a la plaça del Celler Cooperatiu amb un concert a càrrec del músic rubinenc Sergi Estella.

    

Fotografia a peu de carrer

El Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu està organitzat per l’associació cultural Ull X Ull amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya. En la seva vuitena edició, l’esdeveniment ha mostrat obres d’una dotzena d’artistes nacionals i internacionals a diverses façanes i espais públics de la ciutat, a la recerca de la complicitat emocional dels vianants. Aquesta gran mostra a l’aire lliure ha anat acompanyada d’una programació d’activitats al voltant de la fotografia d’autor, enguany sota el lema La vida, instruccions d’ús.

Abans del seu tancament el proper diumenge, el públic de La Nuu encara podrà gaudir d’unes darreres propostes. Aquest divendres, a les 19.30 h, es presentarà a l’Escola d’Art i Disseny edRa el projecte ELLAS, una iniciativa participativa de fotografia i memòria d’Ainhoa Resano que busca conèixer i visibilitzar les històries de vida de les dones dels barris alts de Bilbao a través dels seus àlbums de família i arxius fotogràfics privats.

El dissabte 29 d’octubre, a banda de la Nit Screen, també tindrà lloc l’última visita guiada del festival. Com sempre, serà d’accés lliure i començarà a les 11.30 h des de la plaça de l’Antiga Estació.