Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El portal de dades obertes de Rubí està nominat a l’Open Data Award en la categoria d’organismes públics El web rubinenc, impulsat pel Consistori, competeix amb 13 institucions més per fer-se amb aquest guardó que lliura l’Open Data Institute de Londres https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-portal-de-dades-obertes-de-rubi-esta-nominat-a-l2019open-data-award-en-la-categoria-d2019organismes-publics/@@images/image/preview

El portal de dades obertes de Rubí està nominat a l’Open Data Award en la categoria d’organismes públics

El web rubinenc, impulsat pel Consistori, competeix amb 13 institucions més per fer-se amb aquest guardó que lliura l’Open Data Institute de Londres

Open Data permet consultar i utilitzar les dades i la informació pública tant de la ciutat com de l’activitat municipal.
Open Data permet consultar i utilitzar les dades i la informació pública tant de la ciutat com de l’activitat municipal

El portal de dades obertes de Rubí és un dels 14 finalistes de l’Open Data Award 2015 en la categoria d’organismes públics. Es tracta de la segona edició d’uns guardons que convoca l’Open Data Institute de Londres amb l’objectiu de reconèixer la innovació i l’excel·lència en l’àmbit de les dades obertes a nivell mundial.

El portal Open Data Rubí, que es pot consultar a l’adreça https://opendata.rubi.cat/, és un instrument per facilitar un govern obert, més pròxim, més transparent i més dialogant amb la ciutadania. L’Ajuntament de Rubí el va posar en marxa al novembre de l’any passat amb un doble objectiu: millorar la transparència pública i facilitar la generació de coneixement col·lectiu.

Ara, mig any després, el portal està nominat a l’Open Data Award 2015 en la categoria d’organismes públics, on competeix amb altres institucions que també han desenvolupat aquest tipus d’iniciatives, com ara el Museu d’Història Natural de Londres, l’Agència del Medi Ambient del Regne Unit, l’Institut de Planificació i Desenvolupament de Praga o el govern de Kenia.

A banda de la d’organismes públics, l’Open Data Institute de Londres ha establert quatre categories més: negocis, innovació, impacte social i individual. En aquesta última categoria està nominat David Cabo, de Civio, l’empresa que ha desenvolupat pressupostos.rubi.cat, el web de transparència pressupostària impulsat recentment per l’Ajuntament de Rubí.

En aquesta segona edició han estat nominades prop de 500 iniciatives de diversos països de tot el món, des de l’Uruguai o el Brasil fins a Espanya, Itàlia o Ucraïna, entre molts d’altres. Els guardonats es donaran a conèixer el 9 de juliol, en el marc de la cerimònia de lliurament de premis, que tindrà lloc a Londres.