Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprovarà definitivament l’ampliació de l’aparcament de Can Fatjó La sessió ordinària corresponen al mes de juny també votarà l’adjudicació de la redacció del POUM https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprovarà definitivament l’ampliació de l’aparcament de Can Fatjó

La sessió ordinària corresponen al mes de juny també votarà l’adjudicació de la redacció del POUM

Els portaveus dels grups municipals que formen l’equip de govern a la sala de premsa (foto: Ràdio Rubí).
Els portaveus dels grups municipals que formen l’equip de govern a la sala de premsa (foto: Ràdio Rubí)

La sessió plenària corresponen al mes de juny, que tindrà lloc aquesta tarda a partir de les 17 h, votarà l’adjudicació de la redacció del futur Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). En el marc del Ple, també es passarà a aprovació definitiva el projecte d’ampliació de l’aparcament de Can Fatjó, ratificant així l’acord inicial pres en la sessió plenària del passat 31 de març. La sessió plenària també aprovarà les dues festes locals de 2023 –el 29 de maig i el 29 de juny- i la declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Així ho han avançat els portaveus dels dos grups municipals que formen l’equip de govern local, Moisés Rodríguez Cantón del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Andrés Medrano Muñoz d’En Comú Podem (ECP), en una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar els principals temes que es debatran durant la sessió plenària. “Un dels lots que passem avui per Ple és el de participació ciutadana que mostra la nostra voluntat de tenir un POUM que sumi totes les veus de la ciutadania i l’adeqüí als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’agenda urbana 2030”, ha argumentat Moisés Rodríguez Cantón.

El programa anual d’inspeccions d’habitatge, que també es votarà durant el Ple de juny, té per objectiu per un mapa de l’habitatge de la ciutat que detalli quins pisos estan buits i quins no ho estan. A partir d’aquesta eina, el govern municipal es compromet a promoure que els habitatges buits s’incorporin a la Borsa d’Habitatge de Lloguer per tal que puguin donar servei a les persones que ho necessiten. A més, si es detecten habitatges buits de grans tenidors es podrà aplicar un recàrrec del 50 % de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Les dues formacions polítiques que formen el govern local també presenten una moció conjunta per a la transició energètica als centres educatius. El text emplaça a la Generalitat de Catalunya a dotar els centres educatius de secundària de plaques solars fotovoltaiques. “Volem que la Generalitat faci allò que nosaltres farem aquest any als centres de primària de Rubí perquè cap centre educatiu de la ciutat tingui sostres sense plaques solars”, ha explicat Medrano Muñoz.

El Ple municipal tindrà lloc a les 17 h. La sessió es pot seguir en directe a través del web municipal.

Objectius de Desenvolupament sostenible