Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple reclama urgències pediàtriques a Rubí a les nits i els dies festius i torna a demanar la construcció de l’hospital Vicente Ferrer La Junta de Portaveus ha acordat treballar conjuntament diverses accions de sensibilització en relació a l’assetjament escolar amb els centres educatius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple reclama urgències pediàtriques a Rubí a les nits i els dies festius i torna a demanar la construcció de l’hospital Vicente Ferrer

La Junta de Portaveus ha acordat treballar conjuntament diverses accions de sensibilització en relació a l’assetjament escolar amb els centres educatius

La sessió ordinària del mes de gener s’ha caracteritzat per haver aprovat un gran nombre de mocions per Junta de Portaveus.
La sessió ordinària del mes de gener s’ha caracteritzat per haver aprovat un gran nombre de mocions per Junta de Portaveus

Quatre de les set mocions que s’han aprovat per Junta de Portaveus ─amb el consens previ de totes les forces─ al Ple ordinari del mes de gener tenen un marcat caràcter social. Així, tots els grups han coincidit a l’hora de donar llum verda a qüestions com l’atenció sanitària digna i de qualitat a la ciutat, la millora de les accions de sensibilització en relació a l’assetjament escolar, el foment de la inclusió de les persones amb diversitat funcional al teixit esportiu de Rubí o la necessitat d’establir acords marc de consens en matèria de menjadors escolars.

La Junta de Portaveus ha acordat reclamar que el nou govern de la Generalitat de Catalunya faci seu el compromís i la decisió política ferma de millorar la xarxa de recursos sanitaris, adequant l’oferta d’atenció a les necessitats de les persones i a la realitat actual de Rubí. Així mateix, també s’ha decidit demanar al Departament de Salut de la Generalitat la inclusió a la xarxa sanitària actual d’una unitat d’urgències d’atenció primària, de diagnosi ràpid i de pediatria (CUAP), que doni cobertura en horari nocturn i festiu aprofitant els equipaments existents. Per últim, la moció també reivindica de nou la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer a Rubí.

La Junta de Portaveus també ha aprovat treballar conjuntament diverses accions de sensibilització pel que fa a l’assetjament escolar conjuntament amb els centres educatius. Entre d’altres, s’ha acordat convocar de forma extraordinària una sessió informativa del Consell Escolar en la qual hi puguin participar tots els membres de la comunitat educativa, malgrat no formin part del consell. S’ha establert que, en aquesta trobada, la coordinació de l'EAP de zona expliqui tots els recursos i el treball que es realitza en relació a l’assetjament escolar. També es dissenyarà, des de l’Ajuntament i conjuntament amb l'EAP i el Consell Escolar Municipal, una campanya de sensibilització sobre l’assetjament escolar adreçada a l’alumnat i les famílies perquè sàpiguen com detectar-lo i com respondre-hi. Per últim, s’ha decidit instar la Generalitat de Catalunya a desplegar reglamentàriament les Lleis 14/2010 i 11/2014 aprovades al Parlament de Catalunya i a que destini una partida amb recursos suficients per al seu desenvolupament efectiu.

En el cas dels menjadors escolars, la Junta de Portaveus ha decidit que l’Ajuntament es comprometi a traslladar al Consell Comarcal del Vallès Occidental i al Departament d’Ensenyament els acords adoptats en el marc d’aquesta moció, entre ells, que s’aturin les noves licitacions fins assolir un major consens i que els terminis i processos dels acords marc siguin assumibles per a les empreses d’àmbit local que presten serveis de menjadors escolars.

També té un clar component social una altra de les mocions aprovades per la Junta de Portaveus: la que demana el foment de la inclusió de les persones amb diversitat funcional al teixit esportiu de Rubí. En aquest sentit, s’ha acordat compilar tota la informació relativa a possibles mancances o deficiències que puguin impedir l'accés normalitzat a la pràctica esportiva en els diferents clubs de la ciutat per part de les persones amb diversitat funcional i vetllar per tal que els menors amb diversitat funcional tinguin accés a les beques esportives, facilitant la pràctica esportiva en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania, entre d’altres.

També han comptat amb el vist-i-plau de la Junta de Portaveus tres mocions més: la que reclama la millora de l’accés a la ciutat des de la carretera de Molins de Rei, la que proposa millores del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí i la d’ajuda al comerç amb societats civils ─s’eximirà del pagament de la taxa per canvi de titularitat de la llicència d’activitats motivat per la transformació de les societats civils de la ciutat, per continuar amb la mateixa activitat─.

El teixit econòmic ha centrat una altra de les mocions presentades a la sessió plenària d’aquest dijous. El Partit Popular (PP) ha presentat un text pel foment de l’activitat comercial i l’ajuda als emprenedors que, a banda dels populars, també ha comptat amb el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Veïns per Rubí (VR). Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) s’han abstingut, mentre que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) hi ha votat en contra.

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la moció que presentava C’s per a la implantació gradual d’una xarxa pública de punts d’accés WI-FI lliure i gratuït a Internet. Així, s’ha acordat que l’Ajuntament continuï duent a terme les gestions necessàries que permetin la implantació gradual d'una xarxa pública d’aquestes característiques a Rubí i aprofitar les associacions de veïns i entitats que tinguin locals propis o cedits pel consistori per poder oferir punts de connexió WI-FI des dels seus edificis.

El text de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que presentava ERC ha comptat amb el suport de totes les forces excepte del PP, que hi ha votat en contra, i de C’s i VR, que s’han abstingut.

En canvi, no ha prosperat la moció presentada per VR per habilitar noves zones d’aparcament, negociant amb propietaris de solars privats, ja que PSC i ERC hi han votat en contra al tractar-se d’un tema que s’ha de desenvolupar en el marc del Pla de Mobilitat. C’s i ICV s’han abstingut, mentre que la resta de formacions hi ha votat a favor.

Finalment, l’AUP ha retirat dues de les mocions que portava a debat al Ple d’aquest dijous. D’una banda, el text per a la millora de la gestió i avaluació dels serveis, àrees, organitzacions especials descentralitzades i projectes estratègics de l’Ajuntament ─s’ha retirat perquè l’equip de govern ja està treballant en aquest sentit─ i, de l’altra, la que proposava recuperar la Torre Salduba i estudiar convertir-la en el centre d'activitats d'educació mediambiental  de la ciutat ─després d’un intens debat, aquesta moció s’ha acabat retirant per poder treballar el seu contingut en el marc del debat del Pla d’equipaments─. Precisament, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha avançat a la resta de regidors que aquest divendres l’equip de govern els farà arribar la proposta de metodologia i calendari per a la definició del Pla d’equipaments 2015-2019, tal com s’havia compromès.

Altres tràmits
La sessió ordinària del mes de gener també ha servit per aprovar de manera provisional la modificació puntual de quatre articles ─el 93, el 111, el 118 i el 119─ del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) amb l’objectiu de facilitar la implantació de noves activitats empresarials a la ciutat. L’aprovació inicial de la modificació d’aquests punts va tenir lloc al Ple ordinari del mes de febrer de 2015.

Aquest dijous també s’ha aprovat de manera inicial la cessió d’ús de diversos espais de l’equipament sociocultural del Pinar a l’Associació Compartir-Grup Social Marista per tal que l’entitat pugui atendre les necessitats socioeducatives dels infants i adolescents d’aquest barri.

I, entre d’altres, el Ple també ha acordat iniciar l’expedient per adaptar el marc estatutari i d’activitat de la societat municipal Font del Ferro i la designació d’una comissió d’estudi que s’encarregui d’aquests treballs.