Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal s’uneix a la Coordinadora d’Entitats per la Sanitat Pública de Rubí en la demanda d’una millora dels serveis sanitaris de la ciutat A la sessió plenària celebrada aquest dijous, s’ha aprovat inicialment una modificació urbanística que facilita futures millores a dos equipaments esportius: la pista Francesc Calvo i les piscines de Can Rosés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal s’uneix a la Coordinadora d’Entitats per la Sanitat Pública de Rubí en la demanda d’una millora dels serveis sanitaris de la ciutat

A la sessió plenària celebrada aquest dijous, s’ha aprovat inicialment una modificació urbanística que facilita futures millores a dos equipaments esportius: la pista Francesc Calvo i les piscines de Can Rosés

La sessió plenària del mes de març ha resolt diversos tràmits i una única moció (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La sessió plenària del mes de març ha resolt diversos tràmits i una única moció (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous una moció proposada per la Coordinadora d’Entitats per la Sanitat Pública de Rubí, i presentada conjuntament per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú Podem (ECP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que reclama informació detallada sobre el dispositiu hospitalari que es construirà a la ciutat i la creació d’un front comú per obtenir una millora assistencial, especialment pel que fa a l’atenció primària. El text ha rebut el suport de tots els grups municipals.

La moció manifesta la preocupació de la Coordinadora d’Entitats per la Sanitat Pública de Rubí per la manca de definició sobre el nou centre d’alta resolució anunciat per la Conselleria de Salut i els ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, les tres poblacions a les quals donarà servei, així com per les notícies que apunten que la seva gestió es podria concertar amb els dos operadors privats que donen servei a la ciutat: Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. També posa de relleu que el principal problema sanitari de la ciutat es troba en l’atenció primària, desprovista de les especialitats més bàsiques i amb centres que atenen una quantitat excessiva de persones.

Per tot això, la moció demana que la Coordinadora d’Entitats per la Sanitat Pública de Rubí pugui accedir al pla funcional del nou equipament, on han de constar els serveis concrets que proporcionarà el nou dispositiu subcomarcal, i que la seva veu sigui escoltada, tenint en compte que aplega més de 50 entitats i associacions de la ciutat i una llarga experiència en la demanda de millores sanitàries. La proposta també reclama que es defineixi el millor model de gestió per al centre i es posiciona a favor que sigui totalment públic.

D’altra banda, la moció demana la reunió ja sol·licitada amb el conseller de Salut, Manel Balcells, per abordar totes aquestes qüestions, així com les millores pendents en l’àmbit de l’atenció primària, i la màxima implicació tant del govern municipal com de la resta de grups per afrontar aquestes demandes de manera unitària.

 

Tràmits aprovats

La part resolutiva del ple del mes de març s’ha iniciat amb la presa de possessió de Jordi Arnaiz Moreno com a nou regidor del grup d’En Comú Podem (ECP), després de la renúncia d’Ànnia García Moreno.

Entre d’altres punts destacats, s’ha produït l’aprovació inicial per unanimitat del Reglament del Servei de recollida i manteniment d’animals de companyia abandonats i perduts. La norma, que ara queda sotmesa a un període d’informació pública, detalla el procediment i els estàndars de qualitat d’aquest servei, així com els drets i obligacions tant de les persones usuàries com de la pròpia administració. Entre les funcions d’aquest recurs hi ha la captura d’animals de companyia extraviats, abandonats o sense propietari identificat; la captura de gossos ensalvatgits; la recollida d’animals que hagin estat objecte d’un comís administratiu; la custòdia, acollida, cura i  posterior  gestió  d'aquests  animals; la promoció  de  l’adopció  en  el  cas  de  no  siguin  recuperats pels seus propietaris; l’assessorament i suport tècnic en temes d’animals de companyia abandonats o perduts; i la realització de campanyes informatives i educatives de promoció de tinença responsable, entre d’altres.

El Ple també ha aprovat inicialment una modificació del Pla General d’Ordenació (PGO) que comporta un intercanvi de qualificacions entre dos grups de terrenys. Concretament, entre els sistemes d’espais lliures de la rambleta de Joan Miró ─on es troba la pista d’hoquei Francesc Calvo─ i de l’àrea esportiva de Can Rosés, i els sistemes d’equipaments del carrer de Mallorca del Pla parcial del sector H “Els Nius” i del torrent de Can Tiraries del Pla parcial del sector P de Can Sant Joan. En els dos primers casos, la qualificació com a sistema d’espais lliures fa que, a hores d’ara, no es pugui aprovar cap projecte de millora ni amplicació dels equipaments esportius que hi ha ubicats. Mentrestant, els terrenys del carrer de Mallorca i de Can Tiraries, malgrat la seva qualificació com a sistemes d’equipaments, es troben sense edificar ni urbanitzaral costat d’espais lliures de grans dimensions. La modificació del planejament urbanístic permetrà acabar amb aquests inconvenients, aprofitant que es tracta de grups de terrenys de dimensions molt similars. Tots els grups polítics s’han pronunciat a favor d’aquest punt excepte l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que s’ha abstingut.

Un altre punt que ha prosperat aquest dijous ha estat l’aprovació del Document Únic de Protecció Civil Municipal de Rubí (DUPROCIM), que reuneix els plans obligats per als següents riscos: incendis forestals, inundacions, emergències per onades de calor i de fred, transport de mercaderies perilloses, accidents greus en establiments amb substàncies perilloses (risc químic), accidents radiològics, i accidents sísmics. Han votat a favor d’aquest tràmit l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i Veïns per Rubí (VR); i s’han abstingut Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), VOX, el Partit Popular (PP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

També ha rebut llum verda l’autorització a l’empresa Avanza Movilidad Integral SLU, adjudicatària del servei de transport públic urbà, per a la realització dels serveis especials d’autobús motivats pel festival LOS40 Primavera Pop, i que comportaran la prolongació horària de les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 i la implentació del servei de bus a demanda la nit del 13 d’abril. Tots els grups hi han votat favorablement excepte l’AUP, que s’ha abstingut.

Així mateix, s’ha aprovat ordenar a FCC Medio Ambiente SA la continuïtat del contracte dels serveis de recollida de residus i neteja viària i l’execució de les obres d’ampliació i millora del Parc Municipal de Neteja de Rubí fins al mes de març de 2025 o fins que s’adjudiqui el nou contracte. El tràmit ha tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern i de VOX, les abstencions d’ERC, PP i l’AUP, i els vots contraris de VR.

Entre d’altres tràmits, també ha rebut llum verda la renovació del conveni de col·laboració i d’encàrrec de gestió entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí per al funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge durant el període 2024-2027, i s’ha donat compte de la liquidació del pressupost municipal del 2023.

La sessió s’ha obert amb l’habitual minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència masclista a Espanya. Han estat duesdones mortes a mans de les seves exparelles des de l’anterior ple: Gracia, de 48 anys, de Pizarra (Màlaga); i Andrea Yturry, de 24 anys, de Ribeira (A Coruña).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Jordi Arnaiz Moreno ha pres possessió com a nou regidor d'ECP (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Jordi Arnaiz Moreno ha pres possessió com a nou regidor d'ECP (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Etiquetes