Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal aprova recuperar la Comissió de la Festa Major de Rubí A la sessió ordinària del mes de setembre, la fins ara portaveu d’ERC, Arés Tubau, ha fet efectiva la seva renúncia a l’acta de regidora https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple municipal aprova recuperar la Comissió de la Festa Major de Rubí

A la sessió ordinària del mes de setembre, la fins ara portaveu d’ERC, Arés Tubau, ha fet efectiva la seva renúncia a l’acta de regidora

Arés Tubau s’ha acomiadat del Ple fent balanç dels seus deu anys com a regidora .
Arés Tubau s’ha acomiadat del Ple fent balanç dels seus deu anys com a regidora

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dijous la recuperació de la Comissió de la Festa Major. La moció presentada per l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha rebut el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), i les abstencions del Partit Demòcrata Català (PDC), el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR).

La reactivació d’aquest òrgan consultiu té com a objectiu la implicació del teixit associatiu i la ciutadania en el disseny de la festa gran de la ciutat. El text aprovat especifica que la nova comissió s’haurà de crear i convocar abans que finalitzi el 2016. S’hi convidarà totes les entitats i la ciutadania però en quedaran exclosos els grups municipals. La comissió comptarà amb el suport tècnic del Servei de Cultura de l’Ajuntament, que assistirà a les reunions i coordinarà el funcionament de l’òrgan per tal que les seves propostes es puguin incorporar en properes edicions de la Festa Major.

Durant el debat de la moció, el regidor de Cultura, el socialista Moisés Rodríguez, ha defensat l’escolta activa com un “nou paradigma de la gestió i la programació cultural”, i ha posat de relleu que “la Festa Major és l’esdeveniment cultural més participatiu de la nostra ciutat. És coherent, doncs, que es nodreixi de participació viable a l’hora de rebre idees. La cultura ha de ser pròxima”.

També ha rebut un ampli suport la moció de l’AUP per a la incorporació d’informació d’interès històric local a la via pública, que ha sumat els vots positius d’aquesta formació els del PSC, ERC, ICV, PDC i PP, mentre que C’s i VR han optat per l’abstenció. El text incideix en la necessitat de fer valer el patrimoni rubinenc afegint dades a les plaques de senyalització dels carrers i places de la ciutat dedicades a personalitats locals, a fets o a topònims d’interès local. La moció també contempla la creació i convocatòria d’una nova Comissió del nomenclàtor que, entre d’altres, ajudi a esmenar la senyalització errònia d’algunes vies públiques de la ciutat i mancances com ara la poca presència de dones al nomenclàtor.

Tots els grups municipals s’han posat d’acord per instar la Generalitat a impulsar una campanya per tal que les federacions esportives del país bonifiquin els menors que formin part de famílies nombroses. De la mateixa manera, s’ha aprovat per unanimitat una moció a favor de la retirada o modificació de les línies elèctriques aèries que travessen el nucli urbà on, entre d’altres, es demana recuperar l’esperit de la Declaració de Rubí impulsant la defensa d’un nou model energètic amb un paper més actiu de les administracions locals.

Pel que fa a les mocions que s’escapen de l’àmbit estrictament local, el Ple ha donat llum verda a una proposta de l’AUP de suport als 27 encausats per la tancada al rectorat de la UAB en defensa de la universitat pública. La moció ha rebut els vots positius de PSC, ERC i AUP, les abstencions de C’s, ICV i VR, i els vots en contra de PDC i PP.

També ha prosperat el text de C’s que rebutja la resolució del Parlament de Catalunya relativa a l’informe i les conclusions de la Comissió d’estudis del procés constituent. La moció ha registrat els vots a favor de PSC, C’s i PP, l’abstenció de VR i els vots contraris d’ERC, l’AUP, ICV i PDC, amb un resultat d’empat que ha fet prevaldre el vot de qualitat de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

El comiat d’Arés Tubau
Més enllà del debat polític, la sessió ordinària d’aquest dijous ha tingut com a protagonista Arés Tubau, que ha posat fi amb la seva renúncia a una trajectòria de deu anys com a regidora del grup d’ERC. Molt emocionada, l’edil s’ha acomiadat del Ple amb un discurs en què ha fet memòria dels seus inicis al consistori, dels reptes assumits tant des de l’oposició com des del govern però, sobretot, dels moments compartits amb polítics, treballadors municipals, ciutadania i teixit associatiu.

En aquests anys he pogut aprendre moltíssimes coses. He après a escoltar més, a empatitzar més, a buscar complicitats i punts d’acord”, ha explicat Tubau, qui ha desitjat als seus companys de consistori que no defalleixin en la seva tasca de millorar Rubí perquè “val la pena”.

Els portaveus de tots els grups municipals han volgut agrair a la republicana els seus anys de treball a l’Ajuntament, fins i tot en aquells casos en què les diferències polítiques han estat evidents.

El de Tubau, però, no ha estat l’únic comiat que ha tingut lloc al Ple d’aquest dijous, ja que Santiago Moreno ha tancat amb aquesta sessió 25 anys de trajectòria com a interventor de l’Ajuntament. A les portes de la seva jubilació, Moreno ha rebut l’agraïment de l’alcaldessa en nom de tota la corporació.