Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple insta la Generalitat a restituir l’abocador de Can Carreras a l’estat previ a les autoritzacions declarades nul·les El Plenari també ha fet una declaració institucional amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència vers les dones, que va tenir lloc aquest dimecres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple insta la Generalitat a restituir l’abocador de Can Carreras a l’estat previ a les autoritzacions declarades nul·les

El Plenari també ha fet una declaració institucional amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència vers les dones, que va tenir lloc aquest dimecres

El ple corresponent al mes de novembre s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
El ple corresponent al mes de novembre s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

La Junta de Portaveus, a instàncies de la Plataforma Rubí sense abocadors, ha portat al ple ordinari del mes de novembre una moció per a l’acompliment de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació a la restauració física alterada de l’abocador de Can Carreras. El text expressa la voluntat unànime del Ple, format per l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), perquè es restitueixi l'abocador a l'estat anterior a les autoritzacions declarades nul·les per les tres sentències d’aquest tribunal.

La moció, que han consensuat prèviament tots els grups, proposa instar al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya a que, a través dels departaments competents, dugui a terme totes les actuacions que han de conduir al compliment íntegre de les diferents sentències del TSJC. També es planteja instar a la Generalitat a realitzar les inspeccions necessàries per comprovar que el promotor fa efectiva l'extracció, del total de residus de Can Carreras, de tots aquells que han estat abocats il·lícitament des de les dates de les resolucions que han estat declarades nul·les per les sentències a què fa referència la moció. L’Ajuntament de Rubí exercirà també les competències que li corresponguin en el control de les operacions adreçades al compliment d’aquestes sentències.

 

Altres mocions

Tot el Plenari ha donat suport a la moció que ha presentat Esquerra Republicana de Catalunya (ECR) per reclamar una aturada dels desnonaments mentre duri la pandèmia. El text mostra el suport del Consistori al Decret llei 37/2020, de 3 de novembre, de reforç de la protecció del dret a l'habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19 aprovat pel Govern català, i demana als jutges que l’apliquin fins que el Govern espanyol no realitzi les peticions que es fan a la moció: aturar l’execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi; i modificar la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjuiciamiento Civil, per inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l’oferta de lloguer social prèvia.

L’AUP ha retirat la moció pel foment del sector local de la restauració i l’ús d’envasos reutilitzables, ja que el govern municipal ha explicat que ja està treballant en aquest sentit.

En canvi, les altres dues mocions que s’han debatut aquest dijous no han prosperat. És el cas del text presentat per VR per impulsar noves ajudes municipals per al comerç local, que ha rebut els vots favorables d’ERC, Cs, VR i l’AUP i els vots contraris de l’equip de govern; i de la moció d’ERC per reclamar una millora urgent de la gestió de les prestacions i subsidis d’atur i el cobrament dels ERTO, que ha comptat amb el suport d’ERC, VR i l’AUP, l’abstenció de Cs i els vots desfavorables del govern municipal.

 

Declaracions institucionals

Aquest dijous, el Ple ha fet dues declaracions institucionals.

La primera, amb motiu del dia 25 de novembre, Dia internacional de l'eliminació de la violència vers les dones, que rebutja totes les formes de violència contra les dones i assegura la tolerància zero davant de qualsevol mena de violència masclista. El text ratifica el compromís del Consistori amb les polítiques feministes, els drets de les dones i l’erradicació de qualsevol mena de violència masclista. La declaració fa explícit el compromís de reforçar les mesures de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, de promoure accions de prevenció, sensibilització i difusió sobre la violència de gènere en dones majors de 65 anys; d'intensificar i adaptar tots els recursos de l'Ajuntament relacionats amb l'atenció a víctimes de violència masclista durant la pandèmia i de combatre els posicionaments polítics que propugnin la negació de l'existència de la violència masclista o rebutgin la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seva total erradicació.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de la darrera dona víctima de violència masclista, de 84 anys i veïna de Palomares Del Río (Sevilla).

L’altra declaració institucional ha estat en relació a l’escalada militar al Guerguerat, al sud-oest del Sàhara Occidental. El Ple municipal s’ha sumat a la Declaració de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), que fa una crida a la comunitat internacional, i particularment a les Nacions Unides, perquè assumeixi el seu mandat i vetlli pel respecte i el compliment de la Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides del 29 d’abril de 1991, que contempla la realització d’un referèndum d’autodeterminació. El text també demana a les Nacions Unides que assigni un nou enviat especial per al Sàhara Occidental perquè pugui liderar la transició cap a la celebració d’aquest referèndum.

D’altra banda, també s’ha aprovat, per unanimitat, la declaració promoguda per UNICEF amb motiu del Dia universal dels drets de la infància, que ratifica el compromís amb els drets de la infància i l’adolescència de l’Ajuntament de Rubí, com a Ciutat Amiga de la Infància, per assegurar un futur més just, equitatiu i sostenible.

 

Tràmits

A la sessió d’aquest dijous, per unanimitat, s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General de Rubí a l’àmbit qualificat com a equipament sanitari al carrer d’Edison, entre els carrers de Marconi i de Pitàgores, amb l’objectiu que el CAP Anton de Borja pugui passar de l’actual superfície construïda de 1.233 m2 a un sostre màxim de 2.248. Es calcula que el procés administratiu es pot allargar entre 10 i 12 mesos.   

També s’ha donat llum verda a la segona indemnització per suspensió del contracte administratiu de gestió de les escoles bressol municipals Lluna i Sol Solet, amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups a l’oposició. El regidor d’Educació, Víctor García Correas, ha explicat als membres de la corporació que el proper curs arrencarà amb la licitació d’aquests dos nous contractes ja iniciada. La licitació s’ha dividit en tres lots, corresponents al servei de menjador, d’assistència psicològica i de gestió. La voluntat de l’equip de govern és presentar aquest tercer lot a les professionals d’aquests dos centres educatius properament, per tal que les treballadores puguin fer les seves aportacions.

Aquest dijous s’han aprovat per unanimitat les bases reguladores de les subvencions de l'Ajuntament per a projectes de cooperació internacional al desenvolupament.

I s’ha donat compte al Ple de l’Informe sobre l’execució pressupostària corresponent al tercer trimestre de l’exercici 2020, de l'aprovació de la modificació del Pla Normatiu Municipal 2020 i del programa d'inspecció d'habitatges buits a Rubí 2021, entre d’altres tràmits.

Etiquetes