Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple insta la Generalitat a dotar dels recursos necessaris el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat del Vallès-Castellbisbal Els grups municipals també han aprovat definitivament els projectes bàsics i d’execució per a la millora de la Deixalleria Municipal i la construcció del nou refugi per a gats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple insta la Generalitat a dotar dels recursos necessaris el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat del Vallès-Castellbisbal

Els grups municipals també han aprovat definitivament els projectes bàsics i d’execució per a la millora de la Deixalleria Municipal i la construcció del nou refugi per a gats

El Ple ha comptat amb la presència del cap del Parc de Bombers de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Ple ha comptat amb la presència del cap del Parc de Bombers de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El ple municipal ordinari del mes d’abril, celebrat aquest dijous, ha tingut molt present la tragèdia viscuda el passat 22 de març al carrer de Saragossa, quan un incendi va provocar la mort de tres persones i el desallotjament de totes les famílies que residien a l’immoble afectat. La sessió s’ha iniciat amb l’aprovació d’una declaració institucional, consensuada per tots els grups municipals, que insta el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a garantir tots els recursos humans i materials al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. El text demana que es doti, es repari i es mantingui el material necessari per donar un bon servei i per fer-ho en condicions de seguretat per als bombers i les persones que reben l’auxili. Pels mateixos motius, també reclama que s’incrementi la plantilla del parc, planificant i pressupostant totes les places necessàries per cobrir les actuals mancances.

La declaració aprovada argumenta que l’incendi del passat 22 de març a Rubí va tornar a fer visibles les reivindicacions històriques del cos de Bombers. El parc de Rubí realitza actualment més de 2.000 serveis anuals, que inclouen els generalistes d’extinció d’incendis però també ajuda en accidents de trànsit o rescats. A més, és especialista en atenció d’emergències radiològiques, nuclears, biològiques i químiques ja que té un dels quatre únics camions que hi ha Catalunya preparats per a aquesta tasca. En un any marcat per l’alt risc d’incendi forestal, la declaració institucional insisteix que, malgrat la Generalitat ha anunciat noves incorporacions al cos, és més necessari que mai resoldre una manca de recursos que, en moltes ocasions, provoca que s’hagi de demanar ajuda a altres parcs i la conseqüent desatenció d’altres territoris.

L’aprovació d’aquest text, del qual ja és coneixedora la Conselleria d’Interior, s’ha fet en presència de Manuel Pardo de Roa, cap del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat del Vallès-Castellbisbal.

Relacionat també amb l’incendi del carrer de Saragossa, aquest dijous s’ha donat compte del Decret de declaració d’emergència motivat per l’incident, on s’especifica que aquesta es mantindrà fins al 8 de maig. A més, s’ha aprovat per unanimitat una modificació pressupostària en la modalitat de suplement de crèdit que ha permès derivar 80.000 € del fons de contingències municipal a altres aplicacions, amb l’objectiu de fer front a aquesta situació d’emergència.

A la sessió plenària, també s’ha donat compte de la renovació del Programa d’inspeccions d’habitatges buits, l’instrument que permet a l’Ajuntament identificar i censar aquells immobles de grans tenidors que es troben desocupats de manera anòmala i intervenir perquè es posin a disposició de la ciutadania.

El Ple s’ha donat per assabentat, igualment, del Decret de declaració d’emergència per situació de greu perill d’incendis, del qual se’n deriven les actuacions urgents de neteja de vegetació a les franges perimetrals de les urbanitzacions que ja s’estan executant a hores d’ara.

   

Aprovacions definitives i altres tràmits

Dins l’apartat de tràmits, el Ple ha aprovat de manera definitiva algunes qüestions que ja hi havien passat per a la seva aprovació inicial. Ha estat el cas del reglament de la Bústia Ètica de l’Ajuntament de Rubí, un nou instrument d’integritat institucional que ha de permetre l’entrada de denúncies i consultes ètiques que puguin ser contràries al dret, els principis i els valors ètics. Tots els grups municipals han donat suport al text.

També s’ha aprovat definitivament per unanimitat el Projecte bàsic i d’execució d’adequació de la Deixalleria Municipal de Cova Solera, que suposarà la construcció d’un nou edifici.

De la mateixa manera, ha rebut llum verda definitiva el Projecte bàsic i d’execució per a la construcció del nou refugi per a gats amb els vots de tots els grups municipals.

El Ple també ha donat la seva conformitat a les certificacions d’obra del Projecte executiu de les obres d’ampliació del Part de Neteja situat al carrer de la Collita. En aquest cas, ha estat amb els vots favorables de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs); i les abstencions de Veïns per Rubí (VR) i de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

Un altre tràmit aprovat aquest dijous, per unanimitat, ha estat el contracte de subministrament i manteniment dels nous terminals de radiocomunicacions homologats per a la connexió a la Xarxa Rescat i d’un armari tècnic per a la seva custòdia. La Xarxa Rescat, propietat de la Generalitat, representa per a seva fiabilitat una millora en el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en els àmbits de la seguretat i les emergències, en aquest cas la Policia Local i el Servei de Protecció Civil de Rubí.

També han rebut el vistiplau del Ple dos tràmits vinculats a la concessió dels serveis de subministrament d’aigua i de clavegueram a Agbar (abans Sorea): l’aprovació de la minuta del conveni de terminació convencional del procediment d’interpretació contractual incoat per acord del Ple el 2015, en relació al contracte de concessió administrativa per a la gestió d’aquests serveis; i l’aprovació de la minuta de l’acord transaccional relatiu a aquest mateix contracte. D’aquesta manera, es revisa una relació contractual que, per la seva llarga durada ─el contracte va ser adjudicat el 1995 per a un període de 50 anys─, havia quedat obsoleta en molts punts i que contenia algunes clàusules ambigües. L’aprovació d’aquests dos tràmits posa fi a un llarg contenciós entre l’Ajuntament i l’empresa, i obre la porta a una millor gestió i control del servei. En tots dos casos, hi ha votat a favor l’equip de govern (PSC i ECP), s’han abstingut ERC, Cs i VR, i hi ha votat en contra l’AUP.

En compliment del Protocol de dol davant de casos de violència masclista, la sessió plenària del mes d’abril ha anat precedida per un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament en record de les darreres víctimes: la Violeta, de 34 anys, de Huelva; i una dona de 81 anys d’Àvila. El gest, com és habitual, s’ha repetit dins la sala de plens a l’inici de la sessió.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes