Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna llum verda a un Pla d’inversions de 7,8 milions d’euros La proposta de l’equip de govern ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups del PSC, C’s, ERC i PP, les abstencions de l'AUP, PDC i VR i els vots en contra d’ICV https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple dóna llum verda a un Pla d’inversions de 7,8 milions d’euros

La proposta de l’equip de govern ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups del PSC, C’s, ERC i PP, les abstencions de l'AUP, PDC i VR i els vots en contra d’ICV

Aquest dijous s’ha celebrat el darrer Ple abans de les vacances d’estiu.
Aquest dijous s’ha celebrat el darrer Ple abans de les vacances d’estiu

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous la modificació pressupostària que ha de possibilitar l’execució del Pla d’inversions 2016-2017, dotat amb 7,8 milions d’euros, amb els vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Popular (PP), les abstencions de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP), Partit Demòcrata Català (PDC) i Veïns per Rubí (VR) i els vots en contra d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

El pla contempla una desena de projectes, molts dels quals tenen un caràcter estratègic per a la transformació de la ciutat, com per exemple les obres de millora d’alguns carrers incloses al projecte d’ampliació de l’illa de vianants (1,1 milions d’euros), la primera fase de la millora del parc de Ca n’Oriol (676 mil euros) o la primera fase del projecte Tres Barris, que ha d’ajudar a reformar les zones de Les Torres, Ca n’Oriol i 25 de Setembre (865 mil euros).

El Pla d’inversions 2016-2017 també inclou la primera fase de la millora de camins i connexions, en què es contempla la creació d’una Anella Verda de carril bici (950 mil euros); l’adequació de la Font del Ferro (450 mil euros); la primera fase de la millora del Casino (600 mil euros); la primera fase d’implementació del Pla director de polígons (1,1 milions d’euros); millores als parcs infantils (435 mil euros); la reforma del carrer Avellaners (330 mil euros); i la millora d’un dels accessos a la ciutat (230 mil euros). A més, s’hi contemplen set actuacions per valor d’1 milió d’euros que no es van poder executar dins el Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS).

A la defensa d’aquest tràmit, el segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, ha explicat que el Pla d’inversions 2016-2017 dóna resposta a reptes importants de Rubí i “permet que la ciutat surti guanyant transformant-la i dotant de més i millors serveis els nostres ciutadans”.

Dins la modificació pressupostària aprovada pel Ple per poder tirar endavant les actuacions previstes, també s’inclou una partida de 400 mil euros destinada al manteniment d’infraestructures i béns naturals.

Mocions amb contingut social
Tots els grups municipals s’han posat d’acord per aprovar una moció que reclama respecte pels drets de les persones LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals) i tolerància zero a la discriminació. El text recorda les greus desigualtats que segueixen patint moltes persones arreu del món per la seva condició o orientació sexual, i manifesta un compromís permanent i actiu per avançar cap a un país respectuós i divers en què no es tolerin aquest tipus de discriminacions.

També ha tirat endavant per Junta de Portaveus una altra proposta de marcat caràcter social que demana l’elaboració d’un protocol contra les agressions sexistes a les festes i altres esdeveniments de forma participativa, implicant totes les entitats, agents involucrats i espais. El text contempla que aquest protocol comenci a implementar-se de forma pilot a la Festa Major 2017.

Els grups municipals s’han posat d’acord igualment per aprovar de manera unànime la moció d’AUP i ICV sobre els mitjans informatius públics i les polítiques municipals de comunicació. Aquest text reclama la definició dels objectius i recursos tant de l’OED Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisuals com del Servei de Comunicació de l’Ajuntament, el correcte dimensionament de les respectives plantilles i donar continuïtat a l’aplicació de la Llei de l’Audiovisual de Catalunya en relació a Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisuals. Durant el debat d’aquesta moció, la portaveu socialista i regidora de Comunicació, Maria Mas, ha assegurat que la intenció del govern municipal és “tirar endavant un projecte de Ràdio Rubí” designant una nova direcció i actualitzant els membres del seu Consell Assessor i Consultiu. “Evidentment que no ens podem endarrerir més”, ha conclòs.

Al torn de precs i preguntes, professionals i col·laboradors de l’emissora municipal, així com representants dels sindicats, han pres la paraula en defensa de la ràdio pública.

També ha obtingut un ampli suport al Ple d’aquest dijous la proposta que presentaven ERC i ICV a favor dels més de 300 sindicalistes processats per exercir el seu dret a vaga durant els darrers anys. Malgrat les abstencions de C’s i PDC i els vots en contra del PP, ha tirat endavant un text que posiciona el consistori a favor de la campanya dels sindicats i la Comissió Internacional en Defensa dels 300 i que exigeix la derogació de l’article 315.3 del Codi Penal, així com l’anul·lació de tots els processos judicials als sindicalistes que en són víctimes.

En darrer terme, PDC i ERC han vist prosperar la seva moció en denúncia de les pràctiques antidemocràtiques i fraudulentes del Govern espanyol. La proposta exigeix, entre d’altres, la dimissió o cessament del Ministre d’Interior i reclama que s’arxivi la causa del 9N de 2014 contra Joana Ortega, Francesc Homs, Irene Rigau i Artur Mas. La proposta ha rebut les abstencions dels regidors de C’s i els vots en contra del PP.

Altres tràmits aprovats
Al Ple d’aquest dijous també ha rebut llum verda la pròrroga del contracte del servei de transport urbà; l’inici de l’expedient per al canvi de la forma de gestió del servei públic relacionat amb la promoció i gestió de les polítiques d’habitatge i per a la dissolució de Proursa; i la sol·licitud per al reconeixement del Punt d’informació juvenil.

D’altra banda, s’han aprovat com a festius locals el 5 de juny (Festa dels Xatos) i el 29 de juny (Festa Major de Sant Pere).

La sessió plenària d’aquest mes de juliol s’ha iniciat, com és habitual, amb un minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència de gènere, en aquest cas la Teresa, de Huelva, i la Karla, de Melilla.

El Ple ha estat transmès en streaming de manera pilot a través del web municipal.