Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa També s’ha aprovat una moció per Junta de Portaveus demanant a l’Estat espanyol que permeti que les persones amb discapacitat visual puguin votar de forma secreta a les properes eleccions municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa

També s’ha aprovat una moció per Junta de Portaveus demanant a l’Estat espanyol que permeti que les persones amb discapacitat visual puguin votar de forma secreta a les properes eleccions municipals

Durant la sessió plenària corresponent al mes de gener de 2015 s'han debatut un total de vuit mocions.
Durant la sessió plenària corresponent al mes de gener de 2015 s'han debatut un total de vuit mocions

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat una moció a través de la qual expressa el seu suport i solidaritat amb les mobilitzacions dels treballadors i usuaris dels centres del Consorci Sanitari de Terrassa. El text, presentat per Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el Partit Popular (PP) a instància dels treballadors del Consorci, ha estat aprovat per unanimitat, després d’acceptar les transaccions de Convergència i Unió (CiU).

Amb l’aprovació d’aquesta moció, el Ple ha acordat, entre d’altres, instar el Govern de la Generalitat a revisar i incrementar l’assignació pressupostària del CatSalut al Consorci Sanitari de Terrassa per a l’any 2015, així com a no aplicar la reducció d’un 5% dels pressupostos dels centres concertats per criteris “d’eficiència” fins que no s’hagin definit i consensuat aquests criteris amb les direccions dels centres i amb els representants dels treballadors. També s’ha acordat reclamar al Govern de l’Estat que tot allò recaptat per l’IVA sanitari es destini a increment dels pressupostos per a Sanitat Pública via governs autonòmics.

Representants dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa, que fa uns dies es van reunir amb l’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Salut, Belén Meneses, han intervingut a la sessió plenària per explicar la situació de precarietat laboral que viuen des de fa uns anys, amb una important pèrdua de poder adquisitiu i unes condicions de prestació d’assistència que no consideren adequades.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, també s’ha aprovat per unanimitat una moció del PSC per garantir la medicació corresponent als afectats d’hepatitis C.

Vot secret i autònom
D’altra banda, el Ple ha aprovat una moció per Junta de Portaveus, és a dir, amb el consens previ de tots els grups municipals, perquè l’Estat espanyol reguli un procediment que garanteixi el secret del vot a les persones amb discapacitat visual a les properes eleccions municipals del mes de maig, similar al ja previst a la resta de processos electorals.

Jose Ángel Carrey, membre de l’Associació Catalana per a la integració del Cec (ACIC), ha agraït des del públic el suport que els ha ofert sempre l’Ajuntament de Rubí a l’hora de reivindicar aquest dret, una lluita que Carrey va iniciar l’any 2004. Les eleccions generals de 9 de març de 2008 van ser la primera cita electoral en què aquest col·lectiu va poder exercir el dret a votar de manera secreta i autònoma. Manca, però, poder fer-ho també a les convocatòries municipals, un procediment que va quedar pendent de regulació posterior, condicionada a l’avaluació, per part del Govern central, del funcionament del sistema implantat aleshores.

Altres mocions
El Ple ha aprovat dues mocions més que fan referència a equipaments municipals. En primer lloc, s’ha donat llum verda a la creació d’un grup de treball tècnic, polític i amb representació dels clubs esportius per tal d’analitzar l’ús i aprofitament de les instal·lacions esportives de la ciutat, a instància de Convergència i Unió (CiU), el Partit Popular (PP) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Aquesta moció ha estat aprovada per unanimitat. I, en segon lloc, s’ha aprovat una altra moció, presentada en aquest cas per Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), per demanar a la Generalitat de Catalunya el compliment de la legislació en relació al finançament de les escoles bressol municipals. CiU ha estat l’única formació que hi ha votat en contra.

D’altra banda, s’ha aprovat un text presentat per ICV-EUiA de suport a la Iniciativa Legislativa Popular de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica, que ha comptat amb el vist-i-plau de totes les formacions, excepte l’abstenció del PP.

També ha aconseguit un ampli suport, amb l’única abstenció de CiU, la moció de PSC i ICV-EUiA per donar suport als treballadors del grup Ficosa i per buscar la garantia del manteniment dels seus llocs de treball en el procés de fusió sota el marc del nou pla industrial de la companyia.

I, per últim, s’ha aprovat per unanimitat el text formulat per ICV-EUiA d’impuls a les polítiques de sensibilització per desmuntar rumors enfront la diversitat i en pro de la convivència a Rubí.

Durant la sessió plenària s’han aprovat diversos tràmits, com ara la sol·licitud al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques d’autorització per a la reposició de tres noves places d’agents de la Policia Local o l’aprovació inicial de la cessió de l’ús dels locals municipals del barri del Pinar a l’Associació Compartir – Grup Social Marista per al curs 2014-2015.